Французи передали на Тернопільщину синьо-жовту тканину для пошиття прапорів

Французи передали на Тернопільщину синьо-жовту тканину для пошиття прапорів

Французи передали на Тернопільщину синьо-жовту тканину для пошиття прапорів
. Фото: Віталій Семенюк

Жителі Франції передали на Тернопільщину близько 300 метрів тканини для пошиття українських прапорів. Про це Суспільному повідомив Директор Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк.

За його словами, центр співпрацює із громадською організацією "Вандее-Україна". За її підтримки контактують із французьким муніципалітетом Сен-Жиль-Круа-де-Ві.

"Наша співпраця триває вже понад 12 років. Із синьо-жовтою тканиною для прапорів партнерів ми попросили посприяти ще в червні минулого року. Волонтери просили українські стяги, щоби під час поховання, вшанувати бійців, які загинули на війні. І було дуже приємно, що мер муніципалітету Франсуа Бланше і його колега Алан Ладет не забули про наше прохання й передали рулони з тканиною синього і жовтого кольорів".

Тканина для пошиття прапорів
Тканина для пошиття прапорів. Фото: Віталій Семенюк

Віталій Семенюк каже, що французькі партнери з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну передали 30 вантажівок гуманітарної допомоги.

"Зовсім нещодавно передавали від них на фронт 20 спеціальних буржуйок, які можна використовувати, як невеликі кухні".

За словами Віталія Семенюка, тканину для пошиття прапорів вже почали видавати за запитами по 20-30 метрів.

"Намагаємося задовольнити потреби усіх, хто звертається. Вже частину передали управлінню тероборони, капеланові 44 артбригади, також плануємо надіслати волонтерам у Копичинці й Хоростків. Тканину для пошиття прапорів просили і в Бережанах".

Читайте також

На початок