На Тернопільщині п’яний водій збив восьмирічного хлопчика

На Тернопільщині п’яний водій збив восьмирічного хлопчика

На Тернопільщині п’яний водій збив восьмирічного хлопчика
. Нацполіція Тернопільщини

Восьмирічного хлопчика зі села Прошова Тернопільського району, якого збив автомобіль, перебуває в реанімації дитячої обласної лікарні. Він у важкому стані. У водія, який був за кермом, алкотестер показав 2,26 проміле алкоголю. Повідомили в пресслужбі Нацполіції області.

"У нього перелом стегнової кістки, закрита травма живота, забої грудної клітки та інші травми”, – повідомив головний лікар Григорій Корицький.

Начальник Тернопільського відділення поліції Володимир Гарасимів розповів, що аварія сталась вчора, 8 липня, близько 19 години.

37-річний водій автомобіля Фольсваген, мешканець села Смолянка Тернопільського району, перевищив швидкість і збив дитину.

На Тернопільщині п’яний водій збив восьмиричного хлопчика
Аварія сталась у селі Прошова Тернопільського району. Нацполіція Тернопільщини

Хлопчик з велосипедом стояв на узбіччі. Від удару автомобіля у велосипеда відірвалося колесо і відлетіло на 15 метрів. Біля хлопця була його старша сестра, яка встигла відскочити і не травмувалася.

На Тернопільщині п’яний водій збив восьмиричного хлопчика
Автівка з'їхала в кювет. Нацполіція Тернопільщини

“Поліцейські перевірили водія на вміст алкоголю у крові – алкотестер показав 2,26 проміле. Водій намагався втекти з місця аварії, але проїхавши триста метрів, злетів у кювет. Під час ДТП в салоні був пасажир – також у стані алкогольного сп'яніння", – розповів Гарасимів.

За словами очевидців пасажир був настільки п’яний, що впродовж двох годин не міг, ані говорити, ані вийти з авто.

Від самосуду людей водія врятував приїзд правоохоронців. 

Водієві інкримінують частину 2 статті 286 Кримінального кодексу – порушення правил безпеки дорожнього руху, що завдали тяжких тілесних ушкоджень. За це передбачають ув’язнення від трьох до восьми років з позбавленням водійських прав до трьох років. Триває слідство.

Що відомо:

На початок