В Одеській області на COVID-19 захворіли понад 2 тисячі людей

В Одеській області на COVID-19 захворіли понад 2 тисячі людей

В Одеській області на COVID-19 захворіли понад 2 тисячі людей
. Фото: pexels.com

За минулу добу захворювання на COVID-19 підтвердили у 70 людей з Одеської області. З них 30 – одесити, інші інфіковані – мешканці регіону. Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций на своїй сторінці в Facebook.

За його даними, третина нових пацієнтів — пенсіонери. Усього станом на 9 липня COVID-19 діагностували у 2054 мешканців регіону.

Куций зазначив, що, на думку епідеміологів, головною причиною зростання кількості інфікованих є нехтування санітарними правилами.

Голова ОДА нагадав, що навіть у період відпусток та відпочинку на пляжах необхідно дотримуватись правил, зокрема, носити маску, уникати місць великого скупчення людей та мити руки.

Додамо, Одеська міська рада закупила 15 тисяч тестів імуноферментного аналізу для діагностики COVID-19. На це з міського бюджету витратили приблизно 650 тисяч гривень. ІФА-тести надійдуть до міської інфекційної лікарні, лікарень № 1, 5 та 10, а також до консультативно-діагностичних центрів № 6 та 20.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевнив, що новий спалах коронавірусу може статися через порушення карантинних обмежень під час вихідних 27-29 червня в Одесі.

На його думку, люди повністю ігнорували правила карантину та рекомендації МОЗ, а також не користувалися ані масками, ані антисептиками.

Що відомо

  • З 9 червня у селах Криничне та Дмитрівка Болградського району запровадили особливий режим. Там запрацювали контрольно-пропускні пункти та цілодобово чергують поліцейські й медики. Також діє заборона на пасажирські перевезення приміського та міжміського сполучення через ці села. Крім того, в Дмитрівці та Криничному закрили заклади харчування та заборонили релігійні заходи.
  • Того ж дня, 9 червня, у Болградській центральній районній лікарні зафіксували новий спалах COVID-19. Там інфікувалися 5 медичних працівників хірургічного відділення.
  • 12 червня додаткові карантинні обмеження також запровадили в селі Першотравневе Ізмаїльського району. Зокрема там встановили контрольно-пропускні пости та заборонили масові зібрання, роботу непродовольчих магазинів та церков.
  • 17 червня у Болградському районі Одещини знову посилили карантинні обмеження. Там заборонили роботу ринків, закладів громадського харчування та закрили внутрішньорайонне транспортне сполучення.
  • 19 червня Ананьївський та Ізмаїльський райони Одеської області вирішили закрити на карантин через невідповідність їхніх статистичних показників вимогам Кабінету міністрів України. Зокрема в Ананьївському та Ізмаїльському районах допустимий максимум захворілих на 100 тисяч населення перевищено в 6 разів.
  • 20 червня на Одещині померли двоє людей із діагнозом COVID-19. Того ж дня в ОДА зазначили, що у порівнянні з попереднім, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні зріс у 1,7 раза. Там зазначили, що у порівнянні з попереднім, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні зріс у 1,7 раза.
  • Нові графіки роботи та масковий режим: в Одесі посилюють карантин
  • Головний санітарний лікар регіону Віталій Гончаров розповів, що окремі мешканці Одеської області з легким перебігом хвороби або без симптомів COVID-19 не вірять в інфікування коронавірусом.
На початок