На Одещині померли двоє людей із COVID-19, рівень захворюваності зростає — ОДА

На Одещині померли двоє людей із COVID-19, рівень захворюваності зростає — ОДА

На Одещині померли двоє людей із COVID-19, рівень захворюваності зростає — ОДА
. Суспільне Полтава

Двоє людей із діагнозом COVID-19 померли в Одеській області. Це мешканка міста Ананьїв 1956-го року народження та мешканець селища міського типу Таїрове 1965-го року народження, повідомили в пресслужбі Одеської ОДА.

Там зазначили, що порівняно з попереднім, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні зріс у 1,7 рази.

Як розповів на своїй сторінці у Facebook очільник Одеської ОДА Максим Куций, епідемічна ситуація в області залишається нестійкою.

Найбільші осередки захворювання залишаються у Подільському районі — 449 людей із COVID-19, Одесі — 301 пацієнт та Болградському районі — 100 людей.

Куций зазначив, що на терміновому засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій, вирішили з наступного тижня на Одещині розпочати перевірки пляжів, ринків, закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Також за його словами, на територіях курортних районів створять рейдові групи, які перевірятимуть дотримання карантинних норм відвідувачами пляжів та баз відпочинку. Він додав, що поліція "жорстко" реагуватиме на порушення санітарних правил.

Що відомо

  • 5 червня голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що у Болградському районі зафіксували спалах коронавірусної інфекції.
  • Суспільне Одеси зв'язалося з очільником Болградської райдержадміністрації Андрієм Кучмійовим, який детально розказав про епідеміологічну ситуацію, що склалася в районі.
  • Того ж дня головна лікарка обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко, розповіла Суспільному, що село Дмитрівка в Болградському районі планують закрити на карантин, аби локалізувати розповсюдження інфекції.
  • З 9 червня у селах Криничне та Дмитрівка Болградського району запровадили особливий режим. Там запрацювали контрольно-пропускні пункти та цілодобово чергують поліцейські й медики. Також діє заборона на пасажирські перевезення приміського та міжміського сполучення через ці села. Крім того, в Дмитрівці та Криничному закрили заклади харчування та заборонили релігійні заходи.
  • Того ж дня, 9 червня, у Болградській центральній районній лікарні зафіксували новий спалах COVID-19. Там інфікувалися 5 медичних працівників хірургічного відділення.
  • 12 червня додаткові карантинні обмеження також запровадили в селі Першотравневе Ізмаїльского району. Зокрема там встановили контрольно-пропускні пости та заборонили масові зібрання, роботу непродовольчих магазинів та церков.
  • 19 червня головний санлікар регіону Віталій Гончаров повідомив, що через зростання захворюваності коронавірусом в Ананьївському та Ізмаїльскому районах запровадили додаткові карантинні обмеження.
На початок