Ані масок, ані дистанції: у МОЗ прогнозують збільшення хворих на COVID-19 після вихідних в Одесі

Ані масок, ані дистанції: у МОЗ прогнозують збільшення хворих на COVID-19 після вихідних в Одесі

Ані масок, ані дистанції: у МОЗ прогнозують збільшення хворих на COVID-19 після вихідних в Одесі
. vgorode.ua, odessa.online

Новий спалах коронавірусу може статися через порушення карантинних обмежень під час вихідних 27-29 червня в Одесі. Про таке заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

За його словами, чимало людей з різних міст поїхали на свята до Одеси, аби відпочити на морі. Через це на в’їзді до міста навіть утворився кількакілометровий затор.

“І це зрозуміло, це розвиток нашого внутрішнього туризму. Але це ще й повне нехтування, повне недотримання будь-яких правил та рекомендацій МОЗ. Кадри з нічних клубів, фото з пляжів. Ані масок, ані дистанції. І, розумію, антисептиками також ніхто не користувався. Все це призводить до підвищення рівня захворюваності на COVID-19”, - пояснив Степанов.

Він також додав, що наразі нібито “непопулярно вводити якісь карантинні обмеження” чи “контролювати виконання рекомендацій”, оскільки “всі почали жити в умовах виборів.

Додамо, за оцінками очільника Одеської ОДА Максима Куцого, до Одеси на вихідні приїхали "десятки тисяч туристів на літній відпочинок".

Нагадаємо, головний санітарний лікар Одеської області Віталі Гончаров повідомив, що протягом останніх 4 тижнів захворюваність на COVID-19 в Одеській області зросла.

Здебільшого, за даними санлікаря, зростання хворих в регіоні зумовлене збільшенням пацієнтва в окремих районах. Зокрема йдеться про Болградський, Ізмаїльський та Ананьївський райони. Гончаров додав, що в цих районах області хвороба розповсюджується попри запровадження жорсткого карантину.

Також епідеміологічну ситуацію в регіоні ускладнює реєстрація групових захворювань в закритих закладах: на підприємствах та в лікувально-профілактичних установах. З початку пандемії у місцях такого типу зафіксували 18 спалахів хвороби.

Що відомо

  • З 9 червня у селах Криничне та Дмитрівка Болградського району запровадили особливий режим. Там запрацювали контрольно-пропускні пункти та цілодобово чергують поліцейські й медики. Також діє заборона на пасажирські перевезення приміського та міжміського сполучення через ці села. Крім того, в Дмитрівці та Криничному закрили заклади харчування та заборонили релігійні заходи.
  • Того ж дня, 9 червня, у Болградській центральній районній лікарні зафіксували новий спалах COVID-19. Там інфікувалися 5 медичних працівників хірургічного відділення.
  • 12 червня додаткові карантинні обмеження також запровадили в селі Першотравневе Ізмаїльского району. Зокрема там встановили контрольно-пропускні пости та заборонили масові зібрання, роботу непродовольчих магазинів та церков.
  • 17 червня у Болградському районі Одещини знову посилили карантинні обмеження. Там заборонили роботу ринків, закладів громадського харчування та закрили внутрішньорайонне транспортне сполучення.
  • 19 червня Ананьївський та Ізмаїльский райони Одеської області вирішили закрити на карантин через невідповідність їхніх статистичних показників вимогам Кабінету міністрів України. Зокрема в Ананьївському та Ізмаїльському районах допустимий максимум захворілих на 100 тисяч населення перевищено в 6 разів.
  • 20 червня на Одещині померли двоє людей із діагнозом COVID-19. Того ж дня в ОДА зазначили, що порівняно з попереднім, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні зріс у 1,7 рази. Там зазначили, що порівняно з попереднім, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні зріс у 1,7 рази.
  • Нові графіки роботи та масковий режим: в Одесі посилюють карантин
  • Головний санітарний лікар регіону Віталій Гончаров розповів, що окремі мешканці Одеської області з легким перебігом хвороби або без симптомів COVID-19 не вірять в інфікування коронавірусом.
На початок