Росіяни з гвинтокрила випустили ракети по селу в Новгород-Сіверській громаді

Росіяни з гвинтокрила випустили ракети по селу в Новгород-Сіверській громаді

Доповнено
Росіяни з гвинтокрила випустили ракети по селу в Новгород-Сіверській громаді
. ФОТО: Getty images (ілюстративне)

Російські війська зранку 5 травня обстріляли прикордоння Чернігівщини. Під вогонь потрапила Новгород-Сіверська громада в районі села Бучки.

Про це повідомляє оперативне командування "Північ" у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, близько 09:30 ранку військові зафіксували чотири приходи. Ймовірно це були некеровані авіаракети, випущені з гвинтокрила.

Близько 12:50 зафіксували авіаудар по прикордонному селу в Чернігівщині. Росіяни скинули керовану авіабомбу з літака СУ-35 в районі села Іванівка, що в Семенівській громаді. Повідомляє ОК "Північ".

Як повідомили кореспондентам Суспільного жителі Іванівки, від авіаудару постраждали житлові будинки в селі: в одній господі суттєво пошкоджено дах, у іншому повилітали вікна. Також знищено кілька господарських будівель. За інформацією станом на 14:40, загиблих чи травмованих немає.

Росіяни з гвинтокрила випустили ракети по селу в Новгород-Сіверській громаді
Наслідки падіння авіабомби. ФОТО: Катерина Качаненко

З 13:05 до 13:40 зафіксували 22 приходи, ймовірно з міномета калібром 120 мм, в районі села Блешня.

З 15:11 до 15:32 повідомляють про шість приходів, ймовірно зі ствольної артилерії, в районі села Леонівка. Ще дев'ять зафіксували з 16:15 до 17:00 з міномета калібру 120 мм, і ще п'ять мінометних обстрілів спостерігали з 19:13 до 19:15.

Близько 17:11 зафіксовано чотири приходи, ймовірно це були некеровані авіаційні ракети, скинуті з гвинтокрилу. Також неподалік Леонівки.

З 17:54 до 17:56 повідомляють про два приходи, ймовірно з міномета 120 мм, в районі села Залізний Міст.

Нагадаємо, 3 травня близько 23:20 по Іванівці російські війська нанесли авіаудар. Тоді авіабомбою вбило літню жінку, ще двоє опинились у лікарні. Ударною хвилею зруйнувало п'ять сільських будинків, ще у 18 вилетіли вікна.

Нагадаємо, в ніч на 5 травня російські війська зі ствольної артилерії обстріляли село Баранівка, що на Семенівщині. Тоді зафіксували три приходи.

Читайте також

Майже 1000 вибухів, більше 30 ракет, понад 10 бомб: як росіяни обстрілювали прикордоння Чернігівщини у квітні 2023 року

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок