Священик з Кіровоградщини пече хліб за монастирським рецептом

Священик з Кіровоградщини пече хліб за монастирським рецептом

Священик з Кіровоградщини пече хліб за монастирським рецептом
.

Священик зі Знам’янки Кіровоградської області пече хліб за монастирським рецептом. Міні-пекарню облаштував вдома. Хліб роздає безпритульним і велосипедом розвозить замовникам.

26-річний священик Вадим Безрядін о 5-й ранку перед роботою випікає хліб. Піч збудував у колишньому сараї біля будинку. Пекти почав два тижні тому.

Розповідає, навчився працювати з тістом під час навчання у київській духовній семінарії. У домашній печі готувати спочатку не виходило. “Перші шість буханок у мене згоріли. Я дуже засмутився, склав їх у відро”.

Каже, у хліб кладе тільки натуральні інгредієнти. "Це тепла вода, дріжджі, сіль, цукор, олія і все. Спечемо хліба, а потім біжимо по своїм справам церковним. Сьогоднішнє життя потребує від нас якихось коштів, щоб прожити священику, як і звичайній людині. Які мають сім'ї і родину”.

Пече через день. Від 10 до 20 буханок. Робить два види – білий та висівковий. Каже, за традицією одну хлібину відає нужденній людині. “Так віддаю, бо мені здається, що потрібно і добру справу робити”.

Хлібина коштує 25 гривень. На приготування витрачає п'ять годин.

Читайте також

На початок