У Рівному відзначили дев'яту річницю створення Азову і вшанували загиблих бійців

У Рівному відзначили дев'яту річницю створення Азову і вшанували загиблих бійців

У Рівному відзначили дев'яту річницю створення Азову і вшанували загиблих бійців
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному 5 травня відзначили дев'яту річницю з дня створення батальйону Азов. Біля муралу на честь загиблих бійців полку у центрі міста зібралися родичі загиблих героїв, їхні друзі та рівняни.

Дев'яту річницю з дня створення батальйону Азов відзначили біля муралу пам'яті героїв-азовців на Театральній площі. На захід прийшли, зокрема, і ті, хто особисто знав зображених на стінописі загиблих бійців Костянтина Друзя і Віталія Семчука.

"Він був такий дуже аристократичний, дуже правильний. Таких людей дуже мало. В нього не було поганих звичок. Ми дуже рвалися на війну. Хотіли дуже отримати цей досвід, не могли сидіти вдома, коли йде війна, на той час ООС, АТО і вирішили, що нам треба туди їхати", — ділиться друг Віталія Семчука Валентин Піонтковський.

У Рівному відзначили дев'яту річницю створення "Азову" і вшанували загиблих бійців
Фото: Суспільне Рівне

Друг Костянтина Друзя Станіслав Боднарський каже, що мета обох хлопців була — служити в Азові.

"Як написано в заповідях націоналіста: про справу говори з тим, з ким треба, а не з тим, з ким можна. Тільки спокій, врівноваженість. Вони були небагатослівними, але знали, чого вони хочуть, йшли до своєї мети. Їхня мета в обох була Азов і зразу після школи. Відправилися в Київ проходити курс базової підготовки, після цього відправилися безпосередньо до полку", — розповідає Станіслав Боднарський.

Також на захід прийшли родичі загиблих азовців. На честь їхніх рідних звучали українські пісні, написані за рік повномасштабного вторгнення. Вшанувати бійців Азову прийшли також й учасники громадської організації Центурія, яка навчає охочих поповнити лави майбутніх бійців полку. Вони закликали не забувати про воїнів, які до сьогодні перебувають в російському полоні.

"Бійці полку Азов досі знаходяться в полоні. Ми хочемо, щоб про це говорили, щоб про це не забували. Тому що багато воїнів віддали життя, щоб ми зараз мали можливість спокійно ходити на роботу, ходити гуляти містом", — закликав активіст ГО Центурія Вадим Фроль.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок