Кожний вид українських військ матиме свої окремі нагородні медалі — Резніков

Кожний вид українських військ матиме свої окремі нагородні медалі — Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков
. Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: УНІАН

Міністерство оборони вдосконалило систему відомчих нагород для захисників і захисниць України.

Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він зазначив, що найпочеснішою і найприємнішою частиною роботи міністра є нагородження найкращих воїнів.

"Під час відсічі російській агресії тисячі наших захисників і захисниць показали виняткову мужність, героїзм та звитягу. Так само величезну допомогу Сили оборони отримали від людей різних професій, від волонтерів, від бізнесу. Щоб гідно відзначити кожного, ми вдосконалили систему відомчих нагород. Це не тільки про заохочення. Це про повагу та формування традицій українського війська", — йдеться в дописі Резнікова.

За його словами, відтепер всі види військ матимуть свої окремі нагородні медалі. Зокрема: "Хрест Сухопутних військ", "Хрест Повітряних Сил", "Хрест Військово-Морських Сил", "Хрест Сил спеціальних операцій", "Хрест Сил територіальної оборони", "Хрест Медичних сил" та інші.

Окрім того, затверджені відзнаки, зокрема, медалі за 10, 15 і 20 років сумлінної служби: "За сприяння обороні", "За зміцнення обороноздатності", "За поранення", "Хрест доблесті", "Лицарський хрест", "Золотий Тризуб", "Хрест пошани" та інші.

Міністр оборони зазначив, що перед тим, як затвердити відзнаки, у відомстві поспілкувалися з експертами, провідними геральдистами та взяли за основу їх рекомендації.

"Важливо, що наш наказ пройшов також і процедуру юстування Міністерством юстиції, і всі відзнаки офіційно зареєстровані відповідно до чинних вимог і заносяться до особової справи військового", — написав Резніков.

Він додав, що у сукупності відзнаки створюють досить універсальну систему, яка водночас дозволяє підкреслити виняткові досягнення захисників і захисниць.

"Сучасна війна є всеохопною і перемога закладається на багатьох рівнях. Ми хочемо показати, що зміцнення обороноздатності – це спільна справа, але при цьому – особиста роль кожного. І внесок кожного є важливим", — підсумував міністр оборони.

З усіма відзнаками можна ознайомитись на сайті Міноборони.

Читайте також

Поранених військових призначатимуть на інші посади — Міноборони

Маляр: Для залякування українців росіяни завозять на окуповані території "криміналітет"

Боєць з Тернопільщини отримав "Золотий хрест" від Валерія Залужного

Резніков пояснив, як відбудеться перехід на закупівлі для армії за натовськими стандартами

На початок