Маляр: Для залякування українців росіяни завозять на окуповані території "криміналітет"

Маляр: Для залякування українців росіяни завозять на окуповані території "криміналітет"

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр
. Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН

Росіяни не можуть добитись покори з боку українців на тимчасово окупованих територіях, тому для залякування населення вони завезли туди "керований ними криміналітет".

Про це у Telegram написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, з метою тримання суспільства у страху російські загарбники цілеспрямовано загострюють криміногенну обстановку на тимчасово захоплених територіях.

"Для цього використовуються спеціально підготовлені групи провокаторів, сформовані здебільшого з осіб, які мають кримінальне минуле. Вони умисно провокують збільшення кількості випадків гострих конфліктів у громадських місцях, які переростають у жорстоке побиття громадян незгодних з російським загарбницьким режимом", — йдеться в дописі Маляр.

Вона додала, що так звані "слідчі органи" в рамках розслідувань конфліктних ситуацій приймають рішення виключно на користь провокаторів.

"Зокрема, більшість масових бійок, у населеному пункті Стрілкове Херсонської області, в результаті яких громадяни отримали значні тілесні ушкодження, "слідчими" класифіковані як такі, що не мають складу злочину, а винних російських провокаторів не можна притягнути до кримінальної відповідальності", — зауважила заступниця міністра оборони.

За словами Маляр, РФ завжди використовує криміналітет у політичних цілях. У 2014-2015 роках вони завозили в Україну своїх "злодіїв у законі" для розхитування та дестабілізації ситуації. Вона зауважила, що у нестабільній внутрішній обстановці росіянам простіше реалізовувати свої злочинні наміри.

"Отже, якщо вони завозять своїх злочинців на тимчасово окуповані території, значить не так в них там все просто. Доводиться розхитувати й залякувати українців для інтеграції "руського мира", — констатувала Ганна Маляр.

Читайте також

Погрожують депортацією: на Херсонщині російські окупанти змушують людей відмовитись від українського паспорта

Рада офіційно визнала рашизм ідеологією Росії: експерт розповів, що це змінить

У тимчасово окупованому Бердянську росіяни знищують українські паспорти

У Москві заявили, що Київ начебто атакував Кремль безпілотниками

На початок