Житель Тернопільщини обікрав шість храмів

Житель Тернопільщини обікрав шість храмів

Житель Тернопільщини обікрав шість храмів
. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

Раніше судимий 25-річниий житель Збаразької громади обікрав шість храмів на Тернопільщині. Про це повідомив начальник управління карного розшуку Нацполіції в Тернопільській області Андрій Кісіль.

"Настоятель храму, що в селі Озерна Тернопільського району, наприкінці березня повідомив поліцейських про те, що невідома особа вночі, відваживши вікно, проникла до церкви й викрала гроші зі скриньки, куди парафіяни збирали пожертви для потреб ЗСУ. Зникло понад 6 000 гривень", – йдеться у повідомленні.

Житель Тернопільщини обікрав шість храмів
Скринька для пожертв. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

Упродовж квітня чоловік обікрав ще п’ять церков – у Сухівцях, Новому Селі – там він за ніч пограбував два сільські храми, у Великому Глибочку та Зарубинцях. Брав лише гроші зі скриньок для пожертв. Загальна сума збитків склала понад 20 000 гривень.

Правоохоронці затримали раніше судимого за майнові злочини жителя села Синява Збаразької громади, коли той повертався з накраденим з храму у селі Зарубинці. У чоловіка вилучили гроші.

Житель Тернопільщини обікрав шість храмів
Гроші. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

Цей факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 ККУ – крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. За це передбачено позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Чоловіку оголосили підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також

На початок