Виїжджатимуть до ТЦ: як працюватиме мобільний Центр крові на Львівщині

Виїжджатимуть до ТЦ: як працюватиме мобільний Центр крові на Львівщині

Виїжджатимуть до ТЦ: як працюватиме мобільний Центр крові на Львівщині
. Фото опублікував Максим Козицький

На Львівщині за допомогою мобільного Центру крові забиратимуть біоматеріал у донорів біля великих торгових центрів області. Про кожен з таких виїздів заздалегідь повідомлятимуть окремо. Про це розповів в ефірі "Українського радіо. Львів" директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

Нещодавно медичний автобус презентувала області шведська благодійна організація за сприяння фонду "З янголом на плечі". За словами Ярослава Дяківа він був потрібен Львівському обласному центру служби крові давно. Зараз комплекс проходить реєстрацію.

“Такий автомобіль шукали давно і він є повноцінним пунктом забору крові. У ньому є 4 крісла, де можна одноразово забирати кров, є невеликий кабінет для лаборанта і терапевта. Також автомобіль обладнаний сучасним обладнанням: ваги-помішувачі, запаювачі та сканери", — каже директор Львівського обласного центру служби крові.

Виїжджатимуть до ТЦ: як працюватиме мобільний Центр крові на Львівщині
Мобільний центр крові. Фото опублікував Максим Козицький

Як розповів Ярослав Дяків, зараз цей автомобіль обслуговуватимуть 6-7 фахівців. А з нового року планують сформувати для цього окрему виїзну бригаду. Її робота буде актуальною після закінчення війни, коли продовжать реформу служби крові. Згідно з планами, у районах області закриють всі пункти забору крові і займатися цим матимуть право тільки центри служби крові.

“У зв’язку з тим, що зараз будуть закривати всі відділення забору крові, які є в області, тобто в районних лікарнях, тоді збільшиться потреба і ми, Львівський обласний центр служби крові, будемо єдині в області, хто буде забирати кров”, — додає Ярослав Дяків.

Від березня 2022 року фундація "Blåljus i samverkan" зі Швеції передала в Україну понад 20 транспортних засобів, здебільшого — "швидких".

Читайте також

Одна людина рятує трьох. Яка ситуація із донорством крові у Львові

У Львові прикордонники здали кров для поранених військових

На початок