Рівне отримало нагороду The Plaque of Honour від ПАРЄ. Що вона означає

Рівне отримало нагороду The Plaque of Honour від ПАРЄ. Що вона означає

Рівне отримало нагороду The Plaque of Honour від ПАРЄ. Що вона означає
. Фото: Суспільне Рівне

Рівне отримало одну з найвищих відзнак Парламентської асамблеї Ради Європи, про це 26 квітня у своєму Telegram повідомив член ПАРЄ, віце-президент комітету ПАРЄ з питань міграції, нардеп Олексій Гончаренко. Суспільне пояснює, що означає ця нагорода.

Що повідомив Гончаренко

О 16:08 у Telegram народний депутат, член ПАРЄ Олексій Гончаренко виклав повідомлення такого змісту, підкріпивши його відео:

"Щойно місто Рівне отримало нагороду в ПАРЄ! Це одна з найвищих відзнак Премії Європи The Plaque of Honour. Вітаю Рівне та його жителів! Неодноразово бував у Рівному, добре знаю це місто, там, до речі, працює наш Гончаренко центр. Вітаю, друзі!".

Що означає ця нагорода

На сайті Ради Європи йдеться, що у 1955 році Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення щодо вручення нагород містам, які активно пропагують європейські цінності. Це стало точкою відліку великої історії Європейського призу - це комплекс чотирьох високих нагород Ради Європи: Європейський диплом, Почесний прапор, Почесний знак та Європейський приз.

Ці нагороди на конкурсній основі отримують муніципалітети держав-членів РЄ за активні поріднені зв'язки, пожвавлену співпрацю із закордонними містами й сталий розвиток відносин з європейськими партнерами.

Крок перший — Європейський диплом. Таку відзнаку щороку отримують близько 30 міст. Офіційна церемонія вручення відбувається у Палаці Європи в Страсбурзі під час червневого засідання ПАРЄ.

Крок другий — Почесний прапор. Щороку переможцями в цій номінації стають 20-25 міст Європи. Член Парламентської асамблеї урочисто передає нагороду очільникам муніципалітету в присутності територіальної громади. Ця відзнака є необхідним здобутком для претендентів на Почесний знак та Європейський приз. Рівне отримало нагороду у 2021 році. Крок третій — Почесний знак. Щороку таку нагороду отримують 8-10 міст. Нагороду передає член Парламентської асамблеї.

Крок четвертий — Почесний приз. Цю нагороду присуджують лише тим містам, які продемонстрували значні зусилля в просуванні євроінтеграційних ідей та взаєморозуміння між народами Європи. Її присвоєння є безумовною ознакою того, що місто органічно сприймається європейською спільнотою за своїм виглядом, прогресивною стратегією розвитку і сповідуванням загальноприйнятих людських цінностей. Вручають цю нагороду на території міста-переможця.

Усі чотири нагороди в Україні мають лише Івано-Франківськ та Харків.

Читайте також

  • На Рівненщині польська компанія допоможе відбудувати міст. ОВА уклала меморандум
  • У Рівному безоплатно робитимуть обов'язкові щеплення у дитячій точці “Спільно”
  • Здорожчання електроенергії: експерт пояснив, чому це потрібно в Україні
  • Чорнобильська катастрофа у цифрах та спогадах: якою її пам'ятають ліквідатори з Рівненщини
  • Нардепка від Рівненщини звернулась в СБУ щодо Корецького монастиря, який підпорядкований РПЦ. Що їй відповіли

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок