"В нас ще все попереду": проєкт Харківського ЛітМузею залишився серед номінантів The Webby Awards

"В нас ще все попереду": проєкт Харківського ЛітМузею залишився серед номінантів The Webby Awards

"В нас ще все попереду": проєкт Харківського ЛітМузею залишився серед номінантів The Webby Awards
. Макет додатку "Віртуальний ЛітМузей". Фото: bellaciao.dev

Харківський літературний музей не здобув перемогу на світовій премії The Webby Awards — на початку квітня проєкт "Віртуальний ЛітМузей" увійшов до ТОП-5 в категорії "Apps, dApps and Software".

Про це Суспільне Харків розповіла менеджерка проєкту Лідія Калашникова.

"Ми досі не усвідомили! Один з п’яти найкращих, де на всі номінації претендували 14 тисяч людей. Це дуже висока платформа, де можна заявити про себе", — говорить Лідія.

Результати премії у Сполучених Штатах Америки оголосили 25 квітня. За інформацією музею, в номінації "People's Voice Winner" проєкт посідав друге місце одразу після переможця — додатку Kaleido, проте за добу до кінця голосування організатори приховали відсотки з публічного доступу.

"Трохи прикро, що не отримали фінальну нагороду, але це дуже вагомий вклад для українського продукту. Для харківського особливо", — каже продюсер проєкту Олексій Булат.

"Навіть завдяки тому, що ми у цій номінації, ми можемо вже вкладати це у грантові програми. В нас буде більше шансу на довіру, щоб отримати кошти на розвиток", — додала менеджерка проєкту.

"Я вважаю, що в нас ще все попереду"

"Віртуальний Літмузей" — це повна копія музею у телефоні. За словами Лідії Калашникової, проєкт розширятимуть: додадуть більше онлайн екскурсій та лекцій.

Протягом двох тижнів додаток завантажили понад 400 людей.

Що відомо

  • "Віртуальний ЛітМузей" — це проєкт, який був створений співробітницею музею Лідією Калашниковою за підтримки Українського культурного фонду. Для реалізації цього проєкту була зібрана команда харківських IT-фахівців та візуалізаторів під керівництвом Олексія Булата. Платформа доступна для використання в App Store та Google Play. Реалістичний 3D-простір мобільного застосунку — це новий формат подачі музейного контенту і презентації онлайн-виставок, який межує з грою, анімацією та відео, нестандартними підходами до демонстрації експонатів і взаємодії з відвідувачем.
  • Webby Awards (або Webbys) — це щорічна премія, яка відзначає досягнення в різних категоріях цифрових медіа, зокрема веб-сайтів, інтернет-реклами та маркетингу, соціальних мереж, мобільних застосунків та відеоконтенту.

Читайте також

Харківський літмузей, який став мейнстримом: шлях від маргіналів до маскульту

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок