У Хмельницькому навчають, як зробити бізнес в сільському господарстві

У Хмельницькому навчають, як зробити бізнес в сільському господарстві

У Хмельницькому навчають, як зробити бізнес в сільському господарстві
. Фото: Суспільне Хмельницький

Розпочни власну справу в сільському господарстві — під таким слоганом у Хмельницькому стартувало дводенне навчання Школи успішного аграрія "Craft farming School". Про це Суспільному Хмельницький розповіла завідувачка сектору з агропромислового розвитку управління економіки міської ради Аліна Кузьмінчук. За її словами, участь безкоштовна. На навчання зареєструвалось 25 учасників.

Один зі спікерів Школи — Олександр Березюк, говорить, що понад 20 років консультує людей з питань розвитку сільського господарства.

"Ми говоримо про те, що таке фермерські господарства, як їх створювати, які бувають види фермерських господарств, уже дійшли до такого питання, як оподаткування фермерських господарств. Також будемо говорити трішки про кооперацію, як систему, яка дозволяє підвищити рентабельність і дохідність фермерства. І будемо говорити про програми підтримки: державні, місцеві, регіональні", — розповів Олександр Березюк.

За словами завідувачки сектору з агропромислового розвитку управління економіки Хмельницької міськради, для навчання в Школі успішного аграрія зареєструвалися 25 учасників, серед яких — внутрішньо переміщені особи й жителі області.

Одна зі слухачок курсу — Людмила Нагребельна з Хмельницького району. Жінка вирощує більше десятка кіз різних порід. Каже, що мріє про відкриття сімейної ферми й створення крафтових сирів.

"Маю деякий досвід у козівництві, свинарстві. Вирішила покращити знання, бути юридично обізнаною в цьому всьому. Щоб якось далі це все розвивати", — розповіла Людмила.

За словами завідувачки сектору з агропромислового розвитку управління економіки Хмельницької міськради Аліни Кузьмінчук, це — другий етап навчання Школи успішного аграрія, присвячений він тваринництву. На першому, в лютому, каже, досліджували рослинництво.

"Попереднього разу опитали учасників, було анкетування, і більша частина цих учасників висловила таку думку, що дійсно проведення таких навчань у нашій громаді є необхідним. Для того, щоб розвивати сферу аграрну, і створювати додану вартість, розвивати крафтове виробництво. Тому було прийнято рішення провести Школу ще в галузі тваринництва".

Читайте також

  • У Хмельницькому в дитячій лікарні створюють "Школу супергероїв"
  • Фонд держмайна продав на Хмельниччині спиртзавод за 2,5 мільйона гривень
  • У Хмельницькому висаджують "Алею нескорених"

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок