На Херсонщині судитимуть подружжя колишніх правоохоронців — ДБР

На Херсонщині судитимуть подружжя колишніх правоохоронців — ДБР

На Херсонщині судитимуть подружжя колишніх правоохоронців — ДБР
. Фото: пропагандистські ЗМІ

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно подружжя з Херсонщини, які отримали посади в окупаційних правоохоронних органах. Про це у Telegram повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, подружжя отримали посади в окупаційних структурах, де проводили "стабілізацію криміногенної обстановки" у регіоні.

На Херсонщині судитимуть подружжя колишніх правоохоронців — ДБР
Так звані "правоохоронці" окупаційної поліції Фото: Державне бюро розслідувань/Telegram

Чоловік у березні 2022 року отримав посаду оперуповноваженого в окупаційній міліції, а його дружина з рядової за кілька місяців обійняла посаду "інспектора з особливих доручень" із доступом до російської "державної таємниці", йдеться у повідомленні.

Їх звинувачують у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Чоловіку та дружині загрожує до п’ятнадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Що відомо

  • Одинадцять так званих працівників "Експертно-криміналістичного центру ГУ МВС Херсонської області", який створили російські окупанти, заочно отримали підозру у колабораційній діяльності.
  • Херсонська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонщини, який працює в окупаційній "поліції". Його обвинувачують у колаборантстві (занятті посади у незаконно створених правоохоронних органах на тимчасово окупованій території).
  • Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п'ятьох колаборантів, які добровільно вступили до створеного окупаційною владою "главного управления МВД Херсонской области".
  • Служба безпеки спільно з ДБР ідентифікувала ще п’ятьох колаборантів, які очолили окупаційний відділ поліції Голої Пристані на Херсонщині.

Читайте також

Британська розвідка пояснила, навіщо Кремль прискорює "русифікацію" окупованих територій України

"Два дні над будинком літав дрон". Армія РФ скинула снаряд на будинок настоятеля громади ПЦУ у Бериславі на Херсонщині

"Інформаційний фронт — це теж фронт. І там теж може бути боляче". Гуменюк про наслідки вкидів на Херсонщині

Полювання на тварин, викрадена техніка, замінування: що відбувається в заповідниках та нацпарках Херсонщини

Атаки крилатими авіабомбами, обстріл Кізомису. 425 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок