Під Бахмутом загинув військовий з Херсонщини Олександр Павлишин

Під Бахмутом загинув військовий з Херсонщини Олександр Павлишин

Під Бахмутом загинув військовий з Херсонщини Олександр Павлишин
. Загиблий на війні житель села Хрещенівка Олександр Павлишин. Фото: Нововоронцовська селищна військова адміністрація/Facebook

У боях за Бахмут загинув житель села Хрещенівка Нововоронцовської громади Херсонської області Олександр Павлишин.

Про це на сторінці у Facebook повідомила Нововоронцовська селищна військова адміністрація.

У повідомленні сказано, що 43-річний Олександр Павлишин став на захист країни 2014 року. Був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

"24 лютого 2022 року Олександр, не вагаючись, пішов до військкомату. До листопада 2022 року був у складі 22 батальйону 92 бригади командиром відділення, і одним з тих героїв, які звільняли Харківщину. З листопада перевівся в 17 танкову бригаду — в грудні виходив у бій командиром відділення під Соледаром і в січні — командиром відділення під Бахмутом. Завжди повертав своїх хлопців живими", — йдеться у дописі.

Олександр Павлишин загинув 14 квітня у бою за Бахмут.

Що відомо

  • 21 квітня у Херсоні попрощались з колишнім співробітником ДСНС Олексієм Кондаком. Чоловік загинув 18 квітня під час обстрілу Центрального ринку.
  • 19 квітня жителі Музиківської громади Херсонщини попрощалися з Віталієм Некорчуком. Чоловік загинув 24 листопада 2022 року під Бахмутом, виконуючи бойове завдання. Через довготривалу процедуру упізнання, забрати тіло захисника рідні змогли лише у квітні.
  • У бою під Бахмутом 4 квітня загинув херсонець Андрій "Мех" Мехряков. До повномасштабного вторгнення Андрій Мехряков працював у Херсоні діджеєм в клубі "ШАДЕ" під псевдонімом Apache.
  • В Одесі на західному кладовищі поховали херсонського волонтера Ігоря Косу. 31 березня 2022 року біля села Софіївка Херсонської області його автівку розстріляли російські військові.
  • 14 лютого у Херсоні на кладовище в селищі Геологів поховали військового Сергія Клименка, який загинув у боях за Україну у Мар'їнці.
  • У Херсоні попрощалися з бійцем 56-ої бригади Ігорем Голишевим. Він загинув 1 лютого, коли рятував поранених побратимів.
  • В тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині 12 січня попрощалися з волонтером Сергієм Федоренком. За свою проукраїнську позицію волонтер двічі побував "на підвалі" у російських окупантів. Після другого "візиту" — не вижив.
  • 31 січня у Комишанах на Херсонщині попрощались з військовослужбовцем, який загинув на війні Володимиром Бабенком. Також у Херсоні поховали загиблого героя війни Михайла Храменка.
  • 26 січня 2023 року захищаючи Україну загинув військовий з Гладківки Херсонської області Анатолій Лапутін.
  • Під Соледаром загинув військовослужбовець з Херсонщини, житель села Красного Горностаївської територіальної громади Бериславського району Сергій Никодус.

Читайте також

Російські військові викрали та катують жителя Скадовського району Херсонської області – поліція

Атаки керованими бомбами та "евакуація" дітей на Далекий Схід. 423 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок