"Херсонщина незабаром отримає 20 мобільних укриттів" — керівник пресофісу ОВА

"Херсонщина незабаром отримає 20 мобільних укриттів" — керівник пресофісу ОВА

"Херсонщина незабаром отримає 20 мобільних укриттів" — керівник пресофісу ОВА
. Херсон. У Суворовському районі встановили ще одне мобільне укриття Фото: Херсонська МВА/Facebook

Мінреінтеграції направить на Херсонщину 20 мобільних укриттів. Область потребує таких споруд, адже військові РФ її постійно обстрілюють, про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

За словами Толоконнівкова, на Херсонщину доправлять споруди різного типу.

"Десять Мінреінтеграції разом із Червоним Хрестом доправлять найближчим часом у місто для розташування в найбільш небезпечних районах і місцях скупчення людей. Трохи згодом ще десять направлять для розташування по області, де найважча ситуація по обстрілах. Ми дякуємо благодійним фондам і Мінреінтеграції за цю допомогу", — говорить керівник пресофісу ОВА.

Олександр Толоконніков каже, за добу в області 60-70 обстрілів, російські військові використовують різну кількість снарядів.

"250, 350, 400 снарядів за добу прилітає. Але трохи змінилася тактика, застосовують активно авіабомби. Тільки вчора було скинуто дві авіабомби на село Кізомис, внаслідок чого загинув 59-річний чоловік і пошкоджено підприємство, транспортні засоби. Також двоє людей загинуло за минулу добу - це 34-річний чоловік у Білозерці. Він був саме біля будинку, коли прилетів снаряд артилерійський, і він помер. Також за допомогою звернувся вчора 79-річний чоловік, який отримав поранення ще під час обстрілу Центрального ринку", — говорить Толоконніков.

Також за його словами, вчора, і сьогодні під постійними обстрілами Берислав. А також російська армія обстріляла Іванівку, додав Толоконніков.

Що відомо

  • За добу 20 квітня російські війська обстріляли понад 40 населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Зокрема на Херсонщині — Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Іванівку, Інженерне, Дніпровське та Херсон.
  • Російська армія обстріляла Берислав. Поранена людина. У Бериславі, Новобериславі, Шляховому і Томариному зникло електропостачання.
  • Кізомис на Херсонщині армія РФ обстріляла керованими авіабомбами. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки, господарські приміщення та автотранспорт. Загинув чоловік.
  • З початку деокупації російська армія понад 3600 разів обстріляла Херсон та населені пункти громади. Загинули 310 людей, з них — одна дитина, ще 312 людей поранені, серед них — восьмеро дітей.

Читайте також

"Вони бояться і намагаються укріпити лінію фронту" — пресофіцер тактичної групи "Грім" про ситуацію на Херсонщині

Побоюються витоку інформації щодо дислокації підрозділів. На Херсонщині військові РФ посилили перевірки людей

Авіаудари по Кізомису та Бериславу, підозри колаборантам. 422 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок