З початку деокупації у Херсонській територіальній громаді загинули 310 людей — МВА

З початку деокупації у Херсонській територіальній громаді загинули 310 людей — МВА

З початку деокупації у Херсонській територіальній громаді загинули 310 людей — МВА
. Херсон. Люди йдуть повз обстріляну РФ територію у мікрорайоні Таврійський, де 15 квітня загинули дві жінки, 17 квітня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

З початку деокупації Херсона та населених пунктів громади загинули 310 людей, з них — одна дитина. Про це Суспільному повідомив заступник начальника МВА Сергій Орєхов.

За його словами, ще 312 людей поранені, серед них — восьмеро дітей.

"Загалом з початку деокупації російські окупанти обстріляли нашу громаду понад 3600 разів. Тільки за 19 квітня військові РФ здійснили 14 обстрілів. Пошкоджені об‘єкти транспортної та інженерної інфраструктури, пасажирський міський транспорт", — сказав Орєхов.

Також він повідомив, що внаслідок обстрілів зазнали різних ступенів руйнування 2324 об‘єкти. Це — 82 заклади освіти, 31 медичний заклад і понад 2000 житлових будинків. Чотири об‘єкти, які пошкоджені російськими снарядами, занесені до реєстру "Культурна спадщина України".

Що відомо

  • Армія РФ впродовж 19 квітня з важкої артилерії, БПЛА та авіації 60 разів обстріляла Херсонщину, використала майже 300 снарядів. Херсон російська армія обстріляла п'ять разів.
  • Впродовж 19 квітня на Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська обстріляли понад 35 населених пунктів. Серед них – Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Іванівку, Інженерне, Дніпровське та Херсон.
  • Російські військові обстріляли у Херсоні. Атакували автобусний парк, пошкоджені транспортні засоби. Загиблих та поранених немає.

Читайте також

Військові РФ мінують лівобережжя Херсонщини — Генштаб

Розміновують поля, щоб фермери могли відновити роботу: як на Херсонщині працює зведений загін Нацгвардії України

Обстріли Херсона та Берислава, пошкоджені автобуси та амбулаторія. 421 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок