Лікарняний керівника облздоров’я Харківщини: Кучер розповів, як "лікує" Іваннікова

Лікарняний керівника облздоров’я Харківщини: Кучер розповів, як "лікує" Іваннікова

Лікарняний керівника облздоров’я Харківщини: Кучер розповів, як "лікує" Іваннікова
.

Директор обласного Департаменту охорони здоров’я Вадим Іванніков досі не вийшов з лікарняного. За законом лікарняний може тривати близько пів року.

Про це 3 липня повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Я повідомляв, що для того, аби прийняти рішення, Іванніков повинен вийти з лікарняного... Звільнити без виходу з лікарняного я після пів року можу, якщо він буде лікуватись пів року", — відповів Кучер на питання Суспільного.

"Але я все роблю для того, щоб найшвидше його вилікувати, повірте. І є позитивні тенденції", — додав він.

Що саме мається на увазі, голова ОДА не уточнив.

Станом на 3 липня директор департаменту перебуває на лікарняному близько 1,5 місяці.

Що відомо

  • У березні Кучер звільняв Іваннікова з посади, але поновив, оскільки розпорядження про звільнення було підписано в момент, коли чиновник перебував на лікарняному.
  • У квітні та травні в обласній інфекційній лікарні виникли проблеми: як матеріальні, так і організаційні. Зі слів директора медзакладу Павла Нартова, він сповіщав про них профільний департамент, але не отримував належної реакції.
  • 26 травня голова облдержадміністрації Олексій Кучер сказав, що вбачає провину у ситуації, що склалася у лікарні, як з боку обласного департаменту, так і директора лікарні. За словами Кучера, між очільником департаменту і директором лікарні був особистий конфлікт, який суттєво вплинув на ситуацію у лікарні.
  • Сам Іванніков цей конфлікт не коментував, з кінця травня він на лікарняному, а його заступник Геннадій Бондарчук сказав, що "інфекційна лікарня — це комунальне підприємство, яке, згідно до статуту, самостійно організує всю діяльність".
  • "Жорсткі" кадрові рішення за результатами цих подій Олексій Кучер анонсував ще 22 травня.
  • Про те, що планує кадрові рішення, Кучер вчергове повідомив у червні. Тоді ж Олексій Кучер повідомляв Суспільному про те, що сприяє виходу з лікарняного голову харківського департаменту охорони здоров’я Вадима Іваннікова.

Автори: Альона Рязанцева, Анастасія Посохова

На початок