На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму

На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму

На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму
. Фото: Чортківська міськрада

У селі Переходи, що в Чортківському районі, Олег Сович створює буйволину ферму. Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба Чортківської міської ради.

Чоловік займався розведенням папуг, фазанів, павичів, декоративних качок, горлиць і цуценят. Тепер придбав у Переходах занедбану глиняну хату, впорядковує її та територію поблизу.

Поки на фермі Олега Совича є два буйволи – чорний азіатський водяний буйвол та угорський сірий буйвол. Це дороговартісні та цінні породи.

На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму
Олег Сович обіймає буйвола. Фото: Чортківська міськрада

Чоловік каже, що на Тернопільщині він єдиний, хто взявся за таку справу. Чорних азіатських водяних буйволів в Україні всього є близько двох сотень, і один із них – у Чортківській громаді.

"Протягом життя чоловік працював кухарем, зварювальником, обвалювальником м’яса, водієм, оператором котельні, але водночас весь час займався тваринництвом. Пан Олег каже, що, напевно, на світі більше немає людини, яка так любить тварин, як він. І переконаний – такою сферою повинен займатись лише той, хто по-справжньому любить це, а не лише бажає отримати прибуток. У дитинстві, зізнається, поки всі мріяли про іграшки та інші захоплення, властиві малечі, він хотів одного – корови. І хоч ветеринарної освіти не має, знає про тварин усе і навіть більше. Це підтвердять, напевно, усі, хто з ним знайомий", – йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму
Чортків’янин створює буйволину ферму. Фото: Чортківська міськрада

"Їздив у Закарпатську та Івано-Франківську області на буйволині ферми. Знайомився, розпитував, навчався. Коли привіз на свою ферму першого буйвола – він був доволі кволим, мав авітаміноз. Я проколов його вітамінами, експериментую з кормами, зараз він виглядає зовсім іншим. Я знаю, що треба тварині", – розповів Олег Сович.

За його словами, буйволи – це не лише цінне молоко, з якого виготовляють моцарелу та мармурове м'ясо, а й цікавий екзотичний туристичний об’єкт у майбутньому.

"Мрію також із молока буйволиці робити моцарелу. А що, чому італійські монахи варили моцарелу, а ми у Чорткові не зможемо?", – каже чоловік.

За словами міського голови Чорткова Володимира Шматька, на найближчому засіданні сесії депутати розглянуть зміни до "Програми комплексного розвитку та підтримки сільського господарства", щоб фермер зміг отримати щорічну дотацію на кожного буйвола у розмірі 3 000 гривень.

На Тернопільщині чоловік створює буйволину ферму
Олег Сович і Володимир Шматько. Фото: Чортківська міськрада

Читайте також

На початок