Для обстрілів Херсонщини армія РФ використовує переважно КАБи — Гуменюк

Для обстрілів Херсонщини армія РФ використовує переважно КАБи — Гуменюк

Для обстрілів Херсонщини армія РФ використовує переважно КАБи — Гуменюк
. Керівниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня. Фото: Суспільне Одеса

Російська армія при обстрілах Херсонщини використовує переважно повітряний спосіб атак, запускає керовані авіабомби. Про це в телемарафоні "Єдині новини" заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Намагаються поцілити по об'єктах рекреаційної інфраструктури й взялися за атаки портової інфраструктури — намагаються всіма силами нищити потужності регіону. Все, що намагаються херсонці відродити після окупації, ворог намагається методично нищити. Це психологічний, економічний і, звісно, вогневий тиск, тому що це дуже потужні руйнування при використанні КАБів 500-го калібру", — сказала Гуменюк.

Також, за її словами, російські війська намагаються використовувати артилерію, проте з цим складно, тому що контрбатарейна боротьба Сил оборони досить ефективна.

Що відомо

  • За добу 20 квітня російські війська обстріляли понад 40 населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Зокрема на Херсонщині — Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Іванівку, Інженерне, Дніпровське та Херсон.
  • Російська армія обстріляла Берислав. Поранена людина. У Бериславі, Новобериславі, Шляховому і Томариному зникло електропостачання.
  • Кізомис на Херсонщині армія РФ обстріляла керованими авіабомбами. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки, господарські приміщення та автотранспорт. Загинув чоловік.
  • З початку деокупації російська армія понад 3600 разів обстріляла Херсон та населені пункти громади. Загинули 310 людей, з них — одна дитина, ще 312 людей поранені, серед них — восьмеро дітей.

Читайте також

"Вони бояться і намагаються укріпити лінію фронту" — пресофіцер тактичної групи "Грім" про ситуацію на Херсонщині

Побоюються витоку інформації щодо дислокації підрозділів. На Херсонщині військові РФ посилили перевірки людей

Авіаудари по Кізомису та Бериславу, підозри колаборантам. 422 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок