Україна здобула три медалі у перший день фіналів у жіночій вільній боротьбі на Євро-2023

Україна здобула три медалі у перший день фіналів у жіночій вільній боротьбі на Євро-2023

Україна здобула три медалі у перший день фіналів у жіночій вільній боротьбі на Євро-2023
. Алла Белінська. Фото: UWW

Усі три золоті фінали українки програли.

Збірна України здобула три медалі у перший день фіналів у жіночій боротьбі на чемпіонаті Європи-2023, що проходить у хорватському Загребі. Срібними медалістками стали Оксана Лівач, Юлія Ткач-Остапчук та Алла Белінська.

Перед стартом виступів жіночої збірної Україна мала у доробку три медалі. У чоловічій вільній боротьбі "золото" здобув Василь Михайлов (до 79 кг), тоді як Ерік Арушанян та Ігор Никифорук стали бронзовими призерами у вазі до 65 кг та до 70 кг відповідно.

Читайте також: Україна здобула перше за 10 років "золото" на Євро у вільній боротьбі. Чемпіоном став Василь Михайлов

У третій день Євро-2023 до медальних сутичок пройшли одразу чотири українські борчині. Три з них - Оксана Лівач (до 50 кг), Юлія Ткач-Остапчук (до 59 кг) та Алла Белінська (до 68 кг) - мали боротися за "золото". Ще одна - Анастасія Осняч-Шустова - потрапила до бронзового фіналу.

Здобути бодай одну золоту медаль українським борчиням не вдалося. Першою поразки зазнала Лівач - у сутичці з колишньою українською борчинею Марією Стадник, що нині виступає за Азербайджан, вона зазнала поразки з рахунком 4:9.

Поразок у своїх фінальних сутичках зазнали й наступні українські борчині. Юлія Ткач-Остапчук поступилася чинній чемпіонці Європи у вазі до 59 кг Анастасії Нікіті, а Алла Белінська - бронзовій призерці Євро-2022 Юліані Янєвій з Болгарії.

Останньою для сутички за медаль вийшла Анастасія Осняч-Шустова. Вона також зазнала поразки: з рахунком 3:5 поступилася румунці Каталіні Аксенте.

Після трьох медальних днів Україна має шість медалей (три "срібла" - у жіночій боротьбі). Єдине "золото" залишається в активі Василя Михайлова.

Усі медалі України на чемпіонаті Європи з боротьби

  • "золото": Василь Михайлов (вільна боротьба, чоловіки, до 79 кг)
  • "срібло": Оксана Лівач (вільна боротьба, жінки, до 50 кг), Юлія Ткач-Остапчук (вільна боротьба, жінки, до 59 кг), Алла Белінська (вільна боротьба, жінки, до 68 кг)
  • "бронза": Ерік Арушанян (вільна боротьба, чоловіки, до 65 кг), Ігор Никифорук (вільна боротьба, чоловіки, до 70 кг)

У четвертий день фіналів на Євро-2023 ще чотири українські борчині виступлять у фіналах. За "золото" боротимуться Аліна Грушина-Акобія (до 57 кг) та Ірина Коляденко (до 62 кг), тоді як у бронзових фіналах виступлять Тетяна Сова-Ріжко (до 65 кг) та Людмила Паловець-Тичина (до 72 кг).

Читайте також: Україна гарантувала ще дві медалі Євро з жіночої боротьби перед третім днем фіналів
На початок