У Чернівцях представили громадський рух, в якого є однойменна партія

У Чернівцях представили громадський рух, в якого є однойменна партія

У Чернівцях презентували громадський рух "Єдина альтернатива". Учасники оголосили, що збирають команду чернівчан, які розвиватимуть місто. Водночас вже зареєстрована однойменна партія, керівником якої є член руху.

У презентації громадського руху взяли участь власник будівельної фірми та член виконавчого комітету Чернівецької міської ради Василь ЗазулякУ 2019 році балотувався до парламенту від політичної партії "Свобода" на 201-му окрузі з центром у Чернівцях., громадська діячка Любов Свіріденко, завідувачка кафедри психології чернівецького університету Валентина РадчукУ 2019 році балотувалась до парламенту як самовисуванка на 201-му окрузі з центром у Чернівцях., лікар-анестезіолог Дмитро Білоус, власник будівельної компанії Володимир МорозУ 2010 році балотувався до Чернівецької міської ради від партії "Єдність". У 2015 році балотувався до міської ради від політичної партії "Народний контроль". Жодного разу не переміг., керівна партнерка салону краси “G.Bar” у Чернівцях Яна Двірничук, підприємці Юрій Пасічник та Сергій Гринюк.

У Чернівцях представили громадський рух, в якого є однойменна партія
Учасники руху "Єдина альтернатива".

Згідно з інформацією міністерства юстиції, громадська організація "Єдина Альтернатива" зареєстрованаГромадська організація "Єдина альтернатива" цьогоріч у Чернівцях. Її керівниця — Валентина Радчук.

Водночас у Києві зареєстрованаПолітична партія "Єдина альтернатива" однойменна політична партія, керівником якої є Володимир Мороз. Журналістка Суспільного Буковини запитала, чи пов'язаний рух із партією. Володимир Мороз відповів, що партії не існує — це "плітки".

У Чернівцях представили громадський рух, у якого є однойменна партія
Раніше у місті з'явились білборди з назвою руху. Фото: Facebook Misha Shmorgun. Facebook Misha Shmorgun

Пізніше Суспільне зателефонувало за контактним номером політичної партії. Виявилось, що він належить модераторці презентації громадського руху "Єдина Альтернатива" Марині Кирилюк. За її словами, політична партія та громадська організація — пов'язані, а Володимир Мороз помилився, адже партію перейменували нещодавно.

"На жаль, щоб зробити ефективні зміни у місті, однієї громадської організації недостатньо. Тому наші друзі, які зареєстрували політичну партію у 2017 році, запропонували її перейменувати та змінити керівника у травні цього року", — каже Марина Кирилюк.

Водночас, за словами Кирилюк, про участь партії у місцевих виборах говорити — зарано.

Політолог Ігор Бабюк у коментарі Суспільному сказав, що ймовірно учасники руху не представились політичною партією, адже наразі не мають програми. Водночас вони зможуть використати вже існуючу політичну партію, адже реєстрація нової є тривалим процесом.

Читайте також

  • Як змінити виборчу адресу, щоб проголосувати на місцевих виборах.

Що відомо

  • Місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня, тобто 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • У липні 2019-го Верховна рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • У Виборчому кодексі передбачена можливість змінити місце голосування онлайн. У травні 2020-го Центральна виборча комісія ухвалила новий порядок зміни виборчої адреси, який також дає можливість внутрішньо переміщеним особам голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

На початок