У Чернігові оголосили конкурс ідей для створення військового меморіалу на кладовищі "Яцево"

У Чернігові оголосили конкурс ідей для створення військового меморіалу на кладовищі "Яцево"

У Чернігові оголосили конкурс ідей для створення військового меморіалу на кладовищі "Яцево"
. ФОТО: Суспільне Чернігів

19 квітня у Чернігові оголосили конкурс ідей для створення проєкту з облаштування військового меморіального кладовища на кладовищі "Яцево". Про це повідомив начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, ідея має описувати архітектурно-художню концепцію розташування окремих поховань військовослужбовців, загального меморіалу та площі, відведеної для масових заходів.

"Участь у конкурсі може взяти будь-хто, як фізичні, так і юридичні особи. Ідеї в електронному вигляді надсилати на електрону скриньку Чернігівської міської військової адміністрації [email protected] або в паперовому вигляді (формат А3) з текстовим описом приносити чи надсилати за адресою: вулиця Магістратська, 7", — йдеться у повідомленні.
Схема сектору, де поховані загиблі військові
Схема сектору, де поховані загиблі військові. ФОТО: Дмитро Брижинський

Конкурс триватиме один місяць та складатиметься з кількох етапів:

  • збір ідей, оприлюднення – до 2 травня;
  • громадське обговорення та експертна оцінка – до 16 травня;
  • визначення переможця конкурсною комісією – до 19 травня включно.

Конкурс проводиться на безоплатній основі.

Зазначається, що ідеї мають відповідати вимогам чинного законодавства, зокрема законам України від 31 травня 2022 року № 2292-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища", від 10 липня 2003 року № 1102-IV "Про поховання та похоронну справу", постановам КМУ від 19 серпня 2022 р. № 935 "Про затвердження описів зразків намогильних споруд та меморіальних табличок, що встановлюються на території Національного військового меморіального кладовища", від 30 вересня 2022 р. № 1109 "Про затвердження Порядку організації здійснення почесних поховань на військовому кладовищі та увічнення пам'яті у музейному комплексі Національного військового меморіального кладовища".

Читайте також

Розстріляли неозброєних: як рік тому на Чернігівщині росіяни вбили двох українських військових

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок