"На Херсонщині ситуація складна, але контрольована силами ЗСУ" — пресофіцер тактичної групи "Грім"

"На Херсонщині ситуація складна, але контрольована силами ЗСУ" — пресофіцер тактичної групи "Грім"

"На Херсонщині ситуація складна, але контрольована силами ЗСУ" — пресофіцер тактичної групи "Грім"
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На території Херсонської області ситуація, як завжди, складна, але контрольована силами Збройних сил України. Про це в телемарафоні "Єдині новини" повідомив пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

"Чути канонаду, працює артилерія РФ. Але наша не відстає, незалежно від того який час доби, темний чи світлий. Зараз відпрацьовує по розвіданих цілях, особливо враховуючи те, як сьогодні армія РФ обійшлась з Херсоном. Як ви знаєте, один загиблий і дев'ятеро поранених", — говорить Плетенчук.

За словами пресофіцера тактичної групи "Грім", тактика російських військових практично незмінна, змінюються лише інструменти, які вони застосовують для залякування і терору мирного місцевого населення. Дмитро Плетенчук каже, це робиться лише з метою створення тиску на центральні органи влади.

"Добиваються тиску всередині суспільства з метою змусити нас домовлятися на умовах росіян - тобто капітулювати, як вони бачать будь-які перемовини з ними. Тому можна сказати, що лише додалися обстріли, зокрема авіаційні. Почали застосовувати КАБи, і в основному бомбардують населені пункти, розташовані вздовж правого берега Дніпра", — говорить Плетенчук.

Подібні цілі визначити дуже важко, каже пресофіцер, тому основна задача — протидіяти носіям. Застосовують росіяни здебільшого для цього СУ-24 та СУ-35, щоб бомбардувати ці населені пункти Херсонщини. Тому постає питання про поповнення авіаційного парку, розповів Дмитро Плетенчук.

Читайте також

Укріплюють зупинки громадського транспорту, встановлюють укриття: як убезпечують від обстрілів жителів громади Херсона

"Військові РФ мінують територію і готуються до чергового "жесту". Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщині

Розмінування територій, суди по колаборантах. 419 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок