Будівництво Північної об'їзної: у Львівському районі завершують викуп земельних ділянок

Будівництво Північної об'їзної: у Львівському районі завершують викуп земельних ділянок

Будівництво Північної об'їзної: у Львівському районі завершують викуп земельних ділянок
. Суспільне Львів. Фото ілюстративне

У Львівському районі завершують викуп земельних ділянок для будівництва Північної об'їзної. Наразі залишилось ще дві, їх заберуть через суд. Про це Суспільному розповіла начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

Протяжність Північної об’їзної становитиме 23 кілометри. Для її будівництва потрібно було викупити 52 земельні ділянки та 9 садиб. Займалися цим із 2020 року. 40 ділянок було у Львівському районі.

"Львівська РДА, яка є новоутвореною, з 2021 року викупила 38 земельних ділянок, в тому числі з житловими будинками. Залишається 2, які будуть відчужені у судовому порядку. Північна об’їзна – це те, що всі очікують, тому що звичайно це буде відтік транспорту на цьому шляху", — каже начальниця Львівської РВА Христина Замула.

Схема Північної об'їзної Львова
Схема Північної об'їзної Львова. Скріншот з Google Maps

Коли зможуть почати будівництво, наразі невідомо, каже речник служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Іван Бондар:

"Сьогодні ми не беремося прогнозувати точні терміни, оскільки війна і так внесла свої корективи. Ми говоримо про викуп земельних ділянок, який завершують зараз на початку 2023 року. Але попередньо ми планували, що ці питання ми полагодимо ще до початку 2022 року або на початку 2022. У зв’язку з війною цей проєкт відтерміновано по суті на рік. Тому зараз у нас завдання №1 – це перемога. Після перемоги ми зможемо повернутися до наших таких масштабних проєктів як Північний обхід міста Львова".

Фінансуватиме цей проєкт Європейський банк реконструкції та розвитку. За словами Івана Бондара, до повномасштабної війни підраховували, що вартуватиме будівництво Північної об’їзної близько 12 мільярдів гривень. Та кошторис перед стартом робіт переглядатимуть.

Читайте також

На Львівщині розпочали ремонт мосту на дорозі Рава-Руська-Гайок

На початок