Великогабаритні автобуси у Хмельницькому: що буде з маршрутками

Великогабаритні автобуси у Хмельницькому: що буде з маршрутками

Великогабаритні автобуси у Хмельницькому: що буде з маршрутками
. Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому працюють над запуском великогабаритних автобусів замість звичних маршруток. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. За його словами, на маршрутах в окремі мікрорайони міста відбувається заміна старих маршруток на великі автобуси. Це передбачатиме збільшення інтервалів руху.

На маршруті №29 "Катіон — Озерна" відсьогодні, 18 квітня, замість маршруток курсують великогабаритні автобуси. На такі зміни, каже житель обласного центру Андрій, чекав з нетерпінням, бо громадським транспортом користується регулярно.

"Дуже добре, якби так всюди було. У новому автобусі більше місця, простору, комфортніше. Я в місті живу давно вже, тому знаю, що великі автобуси краще малих маршруток, це моя думка", — каже чоловік.

На маршрут №29 виїхало шість великогабаритних автобусів.
На маршрут №29 виїхало шість великогабаритних автобусів. Фото: Суспільне Хмельницький

На маршруті №29 обслуговуватимуть пасажирів шість великогабаритних автобусів замість 12 маршруток, розповідає перевізниця Валентина Мороз.

"Згідно з рішенням виконавчого комітету було запропоновано, щоб мікроавтобуси-спрінтери замінити на великогабаритні. Ми цю пропозицію обдумали й все ж таки вирішили замінити. Один великогабаритний автобус коштує від 30 до 40 тисяч євро. Це великі вкладення, але розвиватися потрібно. Пасажиромісткість автобуса від 37 до 44 сидячих місць і до 60 стоячих, в загальному можна одним автобусом перевезти 100 людей", — розповіла перевізниця Валентина Мороз.

Максимальна пасажиромісткість цих автобусів — 100 осіб.
Максимальна пасажиромісткість цих автобусів — 100 осіб. Фото: Суспільне Хмельницький

За маршрутом №29 пасажири можуть з Озерної дістатися до Катіону через Дубово і назад до Озерної, де і буде кінцева зупинка. На таке кільце потрібно витратити одну годину 15 хвилин, каже Валентина Мороз. Їздитимуть автобуси №29 у будні з інтервалом у 15 хвилин.

Чиновник зазначає — в обласному центрі малі маршрутки планують поступово замінити великогабаритними автобусами, але не у всіх мікрорайонах.

"Ми не розглядаємо введення більше малого габаритного транспорту в місті. Всі ті нововведення, які будуть, вони будуть стосуватися великогабаритного транспорту. Ті маршрутки, які зняті з 29 маршруту, вони підсилять інші, наявні маршрути. Звичайно, це тривалий процес. Але, маршрутки в місті залишаться, тому що є деякі мікрорайони, які не зможуть прийняти великогабаритний транспорт, до прикладу Дальні Гречани, Книжківці", — каже Микола Ваврищук.

Що відомо

  • У Хмельницькому 18 квітня, на маршруті №29, сполученням "Озерна — Катіон" почали курсувати шість великогабаритних, низькопідлогових автобусів, вони замінили маломісткі маршрутки.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок