Алек Болдвін хоче відхилити "неправдивий" позов, поданий батьками та сестрою Галини Гатчинз

Алек Болдвін хоче відхилити "неправдивий" позов, поданий батьками та сестрою Галини Гатчинз

Алек Болдвін хоче відхилити "неправдивий" позов, поданий батьками та сестрою Галини Гатчинз
. Фото: Dimitrios Kambouris / Getty Images

Родина кінооператорки Галини Гатчинз з України у лютому подала цивільний позов проти актора Алека Болдвіна. Натомість Болдвін стверджує, що батьки та сестра Гатчинз були віддалені від неї "фізично, фінансово та емоційно упродовж років до її смерті" й тому він просить суддю відхилити позов.

Родина Гатчинз вимагає компенсацію за втрату родички відповідно до законодавства штату Нью-Мексико. У їхньому позові йдеться про недбалість і позбавлення вигоди на підставі емоційної або фінансової підтримки, яку Гатчинз раніше надавала молодшій сестрі Світлані та батькам. У позові також є довгий список членів знімальної групи "Іржі", постачальника боєприпасів, продюсерів фільму та пов'язаних з ними компаній.

Алек Болдвін заявив, що не натискав курок пістолета, з якого вбито операторку Галину Гатчинз

Натомість Болдвін просить суддю відхилити позов, заявляючи, що родина була далекою від Гатчинз на момент її смерті й тому вони "не мають життєздатних підстав для позову".

"Втрата доньки та сестри, безсумнівно, є болючою за будь-яких обставин. Проте позивачі, які були віддалені від Галини фізично, фінансово та емоційно протягом багатьох років до її смерті, не мають життєздатних підстав для позову проти відповідачів", – йдеться в документах. "Ця дія є помилковою".

Гатчинз народилася в Україні, де досі живуть її батьки і сестра. За словами адвокатки Глорії Олред, позов вимагає від Болдвіна, членів знімальної групи та продюсерів невизначену компенсацію за втрату родича.

"Світлана була дуже близькою з сестрою, — заявила адвокатка на пресконференції. — Вона твердо переконана, що усі винні у її смерті повинні понести відповідальність".

У жовтні 2022 року Актор Алек Болдвін досяг мирової угоди з чоловіком Гатчинз — Метью Гатчинз став виконавчим продюсером фільму "Іржа" й отримає частину прибутку від його прокату.

Олред відзначила, що ця мирова угода стосувалася самого Метью та сина пари, а вона представляє інших членів сім'ї.

Що відомо про смерть Гатчинз

  • 22 жовтня 2021 року американський актор Алек Болдвін під час зйомок вестерну "Іржа" випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні. У МЗС повідомили, що жінка мала українське громадянство.
  • 24 жовтня стало відомо, що частина знімальної групи кінофільму звільнилася за день до нещасного випадку через проблеми із безпекою.
  • 5 жовтня 2022 року Актор Алек Болдвін досяг мирової угоди з родиною українки Галини Гатчинз.
  • Водночас уже 6 жовтня у виданні New York Post зʼявилось повідомлення, що прокуратура стверджує, що мирова угода не вплине на можливі кримінальні звинувачення.
  • У січні 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і будуть судити. Якщо їх визнають винними, обом загрожує до 18 місяців тюремного ув'язнення та штраф у розмірі 5 тисяч доларів.
  • Нещодавно оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник Різ Прайс фільму "Іржа" подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджується, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі кажуть, що вони отримали "вибухові травми", і вимагають відшкодування збитків
  • На початку квітня член знімальної групи "Іржі" асистент режисера фільму Девід Голлс визнав свою вину у загибелі Галини Гатчинз і у справі винесли перший звинувачувальний вирок.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок