Помер ексфутболіст "Динамо" та збірної України Павло Шкапенко

Помер ексфутболіст "Динамо" та збірної України Павло Шкапенко

Помер ексфутболіст "Динамо" та збірної України Павло Шкапенко
Павло Шкапенко у "Динамо". Фото: Олег Гордієнко

Гравець помер у віці 50 років.

Шестиразовий переможець чемпіонату України з футболу Павло Шкапенко помер у віці 50 років. Про це повідомила пресслужба "Динамо".

Павло Шкапенко розпочав футбольну кар'єру у складі запорізького "Металурга" у 1990 році. Після двох років у складі запоріжан півзахисник перейшов до "Динамо".

За "Динамо" Шкапенко виступав протягом шести років. За цей період "біло-сині" здобули шість титулів чемпіона України, а футболіст забив 33 голи у 121 матчі за киян. Павло Шкапенко також зіграв 45 поєдинків у складі другої команди "Динамо".

За національну збірну України Павло Шкапенко зіграв 10 матчів у період з 1993-го по 1997 рік. Свою професійну кар'єру півзахисник закінчив у 2003 році у складі "Кубані".

Висловлюючи скорботу з приводу смерті Павла Шкапенка, президент "Динамо" Ігор Суркіс згадав гол футболіста у ворота "Барселони" Йохана Кройфа у Лізі чемпіонів-1993/94, коли кияни перемогли вдома з рахунком 3:1. Для гравця матч з каталонцями був дебютним у цьому єврокубку.

"Колектив футбольного клубу "Динамо" і особисто я з безмежною скорботою зустріли сумну звістку про смерть людини, яка була невід'ємною частиною успіхів нашої команди у 90-х роках. Павло Леонідович часто опинявся на вістрі атаки на футбольному полі і забивав важливі м'ячі, серед яких особливо згадується гол у ворота "Барселони" у 1993-му. Та головне - він був прекрасною і порядною людиною, з якою завжди було про що поговорити", - йдеться у повідомленні "Динамо".

У 2023 році помер інший ексгравець "Динамо" та збірної України – 46-річний Олександр Радченко.

Хто такий Павло Шкапенко

  • Павло Шкапенко народився 16 грудня 1972 року у Запоріжжі.
  • Окрім "Металурга" та "Динамо" в Україні Шкапенко грав за київський ЦСКА – 14 матчів та два голи у сезоні 1998/99.
  • У період з 1999-го по 2003 Павло Шкапенко виступав за російські клуби: "Уралан", "Торпедо, "Шиннік", "Томь" та "Кубань".
  • За 10 матчів у складі збірної України Шкапенко не відзначився результативними діями.
На початок