У Львові для потребуючих людей організували Великодній сніданок

У Львові для потребуючих людей організували Великодній сніданок

У Львові для потребуючих людей організували Великодній сніданок
. Фото: Роман Балук

У Львові сьогодні, 16 квітня, для потребуючих організували Великодні сніданки. Людей пригощали традиційними святковими стравами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Для двохсот жителів Львівської громади Великодній сніданок організували міське управління соцзахисту та Український католицький університет. Людей пригощали традиційними стравами великоднього столу: паска, яйця, сир, м’ясні наїдки тощо. Пред цим відбулась спільна молитва та освячення пасок.

"Кожного року маємо традицію розділяти радість Світлого Христового Воскресіння з тими, хто потребує любові, тепла і уваги. З року в рік місто спільно з громадськими організаціями створює святковий настрій для тих, хто потребує", — каже директор міського департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

Також для півсотні людей організували Великодній сніданок у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на Кирилівській. Така трапеза у Центрі відбувається щороку, з моменту його відкриття.

Крім того, святковий обід відбувся у модульному містечку на Сихові. Паски родинам, які там мешкають, а також у прихистках на вул. Кривоноса та вул. Тернопільській, передали напередодні, у суботу. Святковій трапезі передувала спільна молитва за перемогу.

Традиція організовувати Великодні та Різдвяні частування для потребуючих людей у Львові триває понад 15 років. Святкові столи накривають Львівська міська рада спільно із церквами, релігійними і громадськими організаціями та спільнотами.

Читайте також

"Різдво Разом": для ВПО Львівщини організували передріздвяний Святвечір

Для жителів модульних містечок організували Святвечір

На початок