Експосадовців Харківської ОДА підозрюють у розтраті пів мільйона гривень

Експосадовців Харківської ОДА підозрюють у розтраті пів мільйона гривень

Експосадовців Харківської ОДА підозрюють у розтраті пів мільйона гривень
.

Ексдиректора та ексзаступника одного з департаментів Харківської облдержадміністрації, а також директорку приватного товариства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту електромереж у житлових будинках в Лозовій.

Про це 30 червня повідомила пресслужба прокуратури Харківської області.

"У ході досудового розслідування встановлено, що колишні директор одного з департаментів ХОДА та його заступник вступили в злочинну змову з директоркою ТОВ з метою заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту мереж електропостачання в багатоквартирних житлових будинках у м. Лозова Харківської області", — йдеться у повідомленні.

За версією слідства, посадовці знали, що приймають неякісні роботи.

"Після проведення ремонту колишній директор департаменту та його заступник підписали акти приймання виконаних робіт, усвідомлюючи, що в зазначеному документі вказано завідомо недостовірну інформацію: частину обладнання взагалі не встановлено, а іншу частину встановлено за завищеними цінами", — інформує прокуратура.

Загальна сума збитків, за даними прокуратури, складає 580 тис. грн.

В повідомленні не вказано, про який департамент йдеться. Речник прокуратури області Дмитро Чубенко уточнив, що правопорушення стосується 2019 року.

Питання житлового господарства відноситься до сфери управління Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА, який донедавна очолював Сергій Магдисюк. На телефонні дзвінки Суспільного він поки не відповів.

Що відомо

  • За ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України підозрюваним може загрожувати до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
На початок