ЗНО з української на Сумщині прийшли складати 73,4% зареєстрованих абітурієнтів

ЗНО з української на Сумщині прийшли складати 73,4% зареєстрованих абітурієнтів

ЗНО з української на Сумщині прийшли складати 73,4% зареєстрованих абітурієнтів
. Суспільне Суми

На ЗНО з української мови та літератури 30 червня до пунктів тестування на Сумщині прийшли 73,4% зареєстрованих абітурієнтів. Про це розповіла кураторка Сумської області Харківського центру оцінювання якості знань Валерія Ханікова. Вона також повідомила, що до тестування не допустили шістьох абітурієнтів.

Тестування з української мови та літератури є обов'язковим для тих, хто планує вступати до вищих навчальних закладів. У Сумах тестування відбувалося на 21-му пункті ЗНО.

О 10-й годині до школи №2 заходять останні абітурієнти. Один з них – Микола Тарасенко – розповідає, як провів ніч перед іспитом. "Це було дуже страшно, я весь впрів вночі, нерви-нерви. Готувалися дуже добре, думаю, що здам на всі 200", - говорить Микола.

Іспит на цьому пункті мають складати 215 абітурієнтів. Перед тим, як впустити молодь до будівлі, кожному вимірюють температуру, перевіряють наявність масок. Відповідальний за пункт тестування Олег Токаренко розповідає, як дотримуються карантинних вимог: "Аудиторії були оброблені дезінфікуючим засобом, розставлені відповідним чином меблі, щоб забезпечити безпечну дистанцію, організовано провітрювання аудиторій, на вході - санітайзери".

ЗНО Суми
Суспільне Суми

Інший пункт тестування - у Сумському державному університеті, де ЗНО мають складати 255 абітурієнтів. О 10.30 майже всі абітурієнти в аудиторіях, каже помічник відповідального за пункт тестування Іван Козій. "Цього разу на українську мову та літературу явка непогана, у нас буквально декілька осіб по пункту не з’явились, але точна інформація буде пізніше", - говорить Іван Козій.

На виконання усіх завдань учасники мають 3 години. Артем Карпенко впорався за півтори. "Твір був на тему "Як можна бути патріотом, живучи за межами своєї країни" А найлегше - це тести", - говорить Артем.

"Дуже важко було писати твір за самою схемою", - розповідає інша абітурієнтка Олександра Новак.

ЗНО з української на Сумщині прийшли складати 73,4% зареєстрованих абітурієнтів
Суспільне Суми

Усього в Сумській області працювало 46 пунктів тестування в 6 округах. За словами кураторки Сумської області Харківського центру оцінювання якості знань Валерії Ханікової, явка на ЗНО в області – 73,4 %. Із понад 9,5 тисяч зареєстрованих абітурієнтів не з’явилися понад 2,5 тисячі. Порушень під час проведення не зафіксували, один учасник не зміг закінчити іспит через погіршення самопочуття.

"На пункт тестування викликали швидку, бо була втрата свідомості. У нас не було допущено 6 осіб: 5 прийшли без документів, 1 - внаслідок того, що була підвищена температура", - сказала Валерія Ханікова.

ЗНО з української на Сумщині прийшли складати 73,4% зареєстрованих абітурієнтів
Український центр оцінювання якості освіти

Результати з тестування будуть відомі в особистих кабінетах 25 липня. Наступне ЗНО – з фізики - має відбутися 2 липня.

Авторка - Діана Крахматова

Що відомо

  • Явка абітурієнтів на ЗНО з математики на Сумщині 25 червня скалала 83 %.
  • Як на пунктах тестування готувалися до ЗНО, показали 24 червня.
  • Для складання ЗНО на Сумщині визначені 6 округів - Суми, Шостка, Конотоп, Ромни, Охтирка і Глухів.
  • У Шостці 2020 року працюють і міжобласні пункти тестування, до яких долучаться учасники із Чернігівщини. У Шостці тестування відбуватимуться з усіх предметів.
  • В пунктах тестування Охтирки та Ромен 2020 року додалися два предмети, які не складалися раніше, - біологія та хімія.
  • На Сумщині 2020 року на тестування зареєструвалися 9646 людей. З них випускників шкіл - 4733. Це на 200 учасників менше, ніж 2019 року.
  • Якщо температура тіла учасника ЗНО перед складанням тестування буде більшою за 37,2 градуса, він до пункту тестування допущений не буде. Ті учасники ЗНО, хто не буде допущений через стан здоров’я, складатимуть його в додаткову сесію.
На початок