ВООЗ відправить у Китай делегацію для розслідування походження COVID-19

ВООЗ відправить у Китай делегацію для розслідування походження COVID-19

ВООЗ відправить у Китай делегацію для розслідування походження COVID-19
. AP

Всесвітня організація охорони здоров'я планує відправили у Китай команду експертів для розслідування причин походження COVID-19.

Про це на брифінгу 29 червня повідомив очільник ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус.

За його словами, група має прибути до Китаю вже наступного тижня. Робота групи дозволить зрозуміти передумови виникнення пандемії, зазначив гендиректор ВООЗ.

"Ми зможемо боротися з вірусом краще, коли дізнаємося все про нього, у тому числі й про те, як він почав поширюватись. Наступного тижня направимо команду в Китай для роботи над цим", – розповів Гебреєсус.

Також Гебреєсус заявив, що попри те, що деяким країнам вдалося досягти прогресу у стримуванні хвороби, пандемія коронавірусу далека від завершення, а темпи поширення інфекції останнім часом пришвидшились.

"Більшість людей залишаються сприйнятливими. Вірусу все ще є куди поширюватися. Ми всі хочемо, щоб це закінчилося, хочемо жити своїм життям. Але реальність така, що все це навіть не наблизилося до кінця", – зауважив Гебреєсус.

За його словами, карантин у більшості країн виявився успішним для уповільнення поширення вірусу, але повністю його не зупинив. Натомість у низці держав, де скасовують карантинні обмеження, зараз спостерігається сплеск захворюваності, констатував гендиректор.

Що відомо

  • У світі підтверджено понад 10 мільйонів випадків COVID-19.
  • Фахівці з Оксфордського університету у Великій Британії почали тестувати нову вакцину від коронавірусного захворювання на людях.
  • 63% українців вважають, що епідемією коронавірусу в країні досі не вдалося подолати, а кількість нових хворих буде зростати.
  • Україна потрапила у перелік країн з високими темпами поширення COVID-19.
  • ВООЗ заявила, що ситуація з пандемією коронавірусу загалом у світі погіршується.

На початок