У Чернівцях чоловік кілька разів вдарив єпископа УПЦ МП Никиту: поліція розслідує хуліганство

У Чернівцях чоловік кілька разів вдарив єпископа УПЦ МП Никиту: поліція розслідує хуліганство

Важливо
У Чернівцях чоловік кілька разів вдарив єпископа УПЦ МП Никиту
. Скріншот відео з Telegram/Хороші Чернівці

У Чернівцях ввечері 10 квітня чоловік кілька разів вдарив єпископа УПЦ МП Никиту. У єпархії заявляють, що це міг бути зумисний напад. У поліції за фактом хуліганства внесли відомості до єдиного реєстру та встановили особу чоловіка.

На сторінці єпархії у Telegram повідомили, що приблизно о 22:00 біля Чернівецького єпархіального управління чоловік напав на єпископа Никиту та неповнолітнього хлопця. Також стверджують, що поліція не арештувала нападника.

У коментарі Суспільному речниця нацполіції області Кароліна Маришева повідомила, що правоохоронці отримали звернення від 42-річного чоловіка про те, що на вулиці Сагайдачного у Чернівцях з автомобіля вийшов чоловік та двічі вдарив його в обличчя. Поліція встановила особу чернівчанина та розпочала розслідування за фактом хуліганства.

Єпископ Никита сказав Суспільному, що не хоче спілкуватися з журналістами.

Що відомо

  • 25 листопада на сайті "Лівий берег" з посиланням на власні джерела опублікували інформацію про те, що правоохоронці "заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі".
  • Єпископ УПЦ Никита звернувся до суду з позовом проти видання "Лівий берег" через нібито наклеп на нього і публікацію фото з обшуків у соборі в Чернівцях. Він позивається щодо захисту честі та гідності. Позов стосується двох світлин із зображеннями єпископа Никити та оголеного неповнолітнього юнака. Ці фото зробили під час обшуків на території церкви, говорить Никита. Вважає, що на основі цих фото був створений фейк.
  • У листопаді минулого року архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії Никита став єпископом Івано-Франківським та Коломийським.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок