У ПЦУ розповіли про богослужіння на Великдень у Києво-Печерській лаврі та Михайлівському соборі

У ПЦУ розповіли про богослужіння на Великдень у Києво-Печерській лаврі та Михайлівському соборі

Михайлівський золотоверхий собор
. Михайлівський золотоверхий собор. Фото: сайт собору

У Києві Православна церква України звершуватиме Великоднє богослужіння у Михайлівському золотоверхому соборі, а також в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Про це в етері телемарафону "Єдині новини" сказав протоієрей ПЦУ Михайло Омелян.

"Розпочався Страсний тиждень — щоденно в храмах ПЦУ вранці та ввечері звершується богослужіння. Кожен день має свій символізм, згадуючи про останні дні земного життя Ісуса Христа", — сказав він.

За словами священника, під час війни ПЦУ була, є і буде зі українським народом, тому церква "намагається зробити все для того, щоб вірні могли прийти до храму помолитися, освятити паски".

Читайте також: Чому Великдень святкують в різні дати? Пояснює релігієзнавець

"Щодо богослужіння на світле свято Воскресіння Христового, то з суботи на неділю в Михайлівському золотоверхому кафедральному соборі буде богослужіння з 23-ї години десь до 4-ї ранку, також в неділю о 9-й ранку буде відбуватися богослужіння. Також і в Києво-Печерській лаврі в Успенському соборі з 6-ї ранку. Також на території Михайлівського золотоверхого монастиря є ще Академічний храм, в якому також з 6-ї ранку будуть звершуватися богослужіння", — сказав Михайло Омелян.

За його словами, віряни зможуть освятити паски як в суботу, так і впродовж дня в неділю.

"Будемо бачити вірян, разом молитися за захисників Батьківщини, за Перемогу, як Христос подолав смерть, так і ми віримо, що з Божою допомогою настане неодмінно справедливий мир та Перемога України", — сказав священник.

Раніше повідомлялося, що ранкову літургію в Успенському соборі на Великдень проведе в.о. намісника Києво-Печерської лаври від ПЦУ архімандрит Авраамій. Митрополит Епіфаній служитиме з 23:00 у Свято-Михайлівському соборі.

Читайте також

"Будемо дедалі більше віддалятися від Росії, культурно і ментально" — релігієзнавець про календарну реформу в Україні

На Київщині комендантську годину у Великодню ніч не скасовуватимуть

На Великдень у храмах Львова не буде нічних богослужінь

На початок