На Київщині виділили під розвиток садів та тепличного господарства близько 62 млн гривень

На Київщині виділили під розвиток садів та тепличного господарства близько 62 млн гривень

На Київщині виділили під розвиток садів та тепличного господарства близько 62 млн гривень
. Теплиці для рослин Фото: Уніан (ілюстративне)

В рамках проєкту "єРобота" на фінансування грантових програм зі створення та розвитку садів і теплиць на Київщині передбачено 61,096 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації із посиланням на Управління агропромислового розвитку.

Зазначається, що під закладення садів у Київській області передбачено 54,096 млн грн, під будівництво теплиць — 7 млн грн. Вцілому загальна заявлена площа складає 234,1 га. Із них по садах — 232,5 га, по теплицях — 1,6 га.

У КОВА зауважили, що лідером серед закладених культур є фундук та волоський горіх (157,8 га). У теплиці переважають плодово-ягідні та овочеві культури. Крім того, заплановані на висадку такі рослини:

  • лохина та чорниця — 33,3 га
  • малина — 15,9 га
  • обліпиха — 15 га
  • суниця садова — 8,6 га
  • порічка і смородина — по 1 га.

"Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар. Площа території саду має бути від 1 до 25 га. Основна умова для отримання гранту — створення нових робочих місць. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з проєктом",— нагадують в адміністрації.

Що відомо про реалізацію урядової програми "єРобота" на Київщині

У березні цього року стартувала 4-та хвиля прийому запитів на участь у програмі "єРобота". Претенденти на отримання коштів від держави можуть подати свої бізнес-плани через портал "Дія". Кінцевий термін проєкту — 19 листопада 2023 року.

У лютому стало відомо, що Київщина посіла 2 місце серед регіонів із найбільшою кількістю ухвалених рішень за програмою "єРобота". 227 бізнесменів області отримали "зелене світло" щодо фінансування для реалізації власних бізнес-проєктів.

У межах урядової програми "єРобота" на Київщині планували створити понад 600 нових робочих місць.

Грантові програми "єРобота" — це допомога від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних на ринку праці спеціальностей.

У грудні 2022 року уряд виділив 400 мільйонів гривень у межах програми "єРобота" для надання грантів підприємцям.

Читайте також

Наскільки популярна "єРобота". В асоціації підприємців розповіли про грантову програму уряду

"єРобота". Як бізнес може отримати три гранти від держави

На початок