Знову нічия. "Олександрія" не змогла дотиснути одеський "Чорноморець", який другий тайм грав у меншості

Знову нічия. "Олександрія" не змогла дотиснути одеський "Чорноморець", який другий тайм грав у меншості

Знову нічия. "Олександрія" не змогла дотиснути одеський "Чорноморець", який другий тайм грав у меншості
. Фото: upl.ua

У 20-му турі української футбольної прем'єр-ліги сезону 2022-23 років футбольний клуб "Олександрія" з однойменного міста Кіровоградської області зіграв внічию з одеським "Чорноморцем" із рахунком 1:1. Матч відбувся на стадіоні "Ніка" в Олександрії.

Матч активніше розпочали підопічні Руслана Ротаня, вперше пробивши по воротах на третій хвилині, але м’яч після удару Олега Кожушка пролетів над воротами одеситів.

Господарі могли відкривати рахунок на 20-ій хвилині після перехоплення м’яча Максимом Третьяковим на лівому фланзі атаки олександрійців, але його простріл в центр штрафного гостей на Андрія Кулакова блокував захисник одеситів Володимир Салюк.

На 29-ій хвилині ексгравець "Олександрії" Олександр Демченко отримав попередження від арбітра матчу Ігоря Пасхала за фол проти Кирила Ковальця. А на 35-ій хвилині він віддав гольову передачу на Даниїла Алефіренка, який пройшовши повз двох захисників точно пробив у правий верхній кут воріт Микити Шевченка – 0:1.

На 42-ій хвилині підопічні Романа Григорчука забили вдруге – зробив це Олександр Васильєв. Але боковий арбітр зафіксував офсайд у словенського легіонера одеситів Луки Гучека, від якого м’яч потрапив до автора голу, тому взяття воріт не зарахували.

У компенсований до першого тайму час в центрі уваги знову опинився Олександр Демченко – за порушення правил проти Владислава Бабогла він отримав другу жовту і, відповідно, червону картку.

На перерву "Чорноморець" пішов з мінімальною перевагою в рахунку, але у меншості.

Перша небезпека у другій половині гри виникла біля воріт Дмитра Непогодова: другим темпом в дотик пробивав захисник олександрійської команди Андрій Цуріков – голкіпер суперників був відіграний, але м’яч пролетів повз ворота.

Олександрійці зрівняли рахунок на 69-ій хвилині: після подачі з кутового головою по воротах одеситів пробивав Владислав Бабогло – м’яч потрапив до Кирила Ковальця, який потужно й точно пробив з меж воротарського майданчика – 1:1.

Решту ігрового часу господарі провели в атаках, намагаючись дотиснути суперника, який грав у меншості, і забити переможний гол. Наприкінці матчу в Олександрії розпочалася злива, яка ускладнила завдання підопічним Руслана Ротаня.

Останній гольовий момент в олександрійців виник вже у компенсований до гри час – після подачі Артема Шулянського головою пробивав Богдан Кобзар, але м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт одеситів.

Врешті фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний результат – четвертий у п’яти матчах Руслана Ротаня на чолі команди з Кіровоградщини.

"Олександрія" - "Чорноморець" 1:1

Голи: Ковалець, 69 - Алефіренко, 36

"Олександрія": Шевченко — Мірошніченко, Бабогло, Логінов, Цуріков — Михайленко (Рибалка, 64), Ковалець (Шулянський, 81) — Кожушко (Калітвінцев, 46), Мустафаєв (Сігеєв, 46), Третяков — Кулаков (Кобзар, 65)

"Чорноморець": Непогодов — Єрмаков, Салюк, Гучек, Брагару — Кузик (Юсов, 78), Васильєв, Демченко — Бадібанга, Хадіда (Політило, 46), Алефіренко

Попередження: Сігеєв, Калітвінцев — Демченко, Алефіренко

Видалення: Демченко

Що відомо

  • В першому колі чемпіонату перемогла "Олександрія". Переможний гол у ворота одеситів забив Кирило Ковалець.
  • Ані олександрійці, ані одесити у 2023 році ще не програвали. "Олександрія" має чотири нічиї і перемогу, "Чорноморець" – дві перемоги і три нічиї.
  • Після нічиєї в Олександрії, команди зберегли позиції в турнірній таблиці чемпіонату: олександрійська команда після 19 матчів має в активі 32 очки і йде п’ятою, команда з Одеси, зігравши 20 матчів, набрала 20 очок і посідає 11 місце першості. "Олександрія" має в запасі гру першого туру проти "Дніпра-1".
  • У 21-му турі підопічні олександрійці зіграють на виїзді проти харківського "Металіста 1925", "Чорноморець" прийматиме полтавську "Ворсклу", яка у 20-му турі мінімально обіграла іншу команду з Кіровоградщини – "Інгулець".
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок