У Нетішині на Хмельниччині проголосували за перехід двох храмів з УПЦ (МП) до ПЦУ

У Нетішині на Хмельниччині проголосували за перехід двох храмів з УПЦ (МП) до ПЦУ

Оновлено
У Нетішині на Хмельниччині проголосували за перехід двох храмів з УПЦ (МП) до ПЦУ
. Фото: Олена Степанюк/Нетішин/09.04.2023 рік

На центральному майдані Нетішина о 12:00 дев'ятого квітня зібрались містян й одноголосно проголосували за перехід двох храмів з УПЦ (МП) до ПЦУ: Собору Ікони Божої Матері й храму Святої Преподобної Параскеви Сербської.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла організаторка зборів Олена Степанюк.

За її словами, загалом на зібрані зареєструвалось 2 тисячі 436 людей.

Як розповіла Олена Степанюк, завтра, 10 квітня, вони планують звернутись до поліції з проханням заборонити московському патріархату проводити в храмах громади богослужіння.

"Оскільки рішенням обласної й місцевої рад московський патріархат заборонений, зокрема й на території Нетішинської громади, ми будемо вимагати, аби богослужіння у храмах священники МП не проводили. Ключі від храму нам поки не віддали. Ми їх заберемо після того, як релігійна громада офіційно, юридично перейде до ПЦУ. Документи на реєстрацію до ЦНАПу ми понесемо на наступному тижні.", — сказала кореспондентці Суспільного Хмельницький Олена.

Що відомо

  • У Нетішині дев'ятого квітня зібрались містяни на мирну акцію біля Собору Ікони Божої Матері УПЦ (МП). На ній збирали підписи за перехід Собору Ікони Божої Матері УПЦ (МП) й храму Святої Преподобної Параскеви Сербської УПЦ (МП) до ПЦУ. Станом на 11:00 було зареєстровано 800 осіб.
  • Одночасно з мирною акціює у соборі священники московського патріархату проводили богослужіння.
  • На території Нетішинської міської територіальної громади заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату. Також припинили право постійного користування земельними ділянками для двох храмів УПЦ (МП). Такі рішення прийняли сьомого квітня на пленарному засіданні Нетішинської міської ради.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок