Депутати проголосували за відставку голови Львівської обласної ради Ірини Гримак

Депутати проголосували за відставку голови Львівської обласної ради Ірини Гримак

Депутати проголосували за відставку голови Львівської обласної ради Ірини Гримак
. Львівська обласна рада

Сьогодні, 6 квітня, на сесії депутати ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень голови Львівської обласної ради 8 скликання Ірини Гримак. "За" проголосували 48 депутатів, проти — 1 народний обранець.

На позачерговій сесії голова Львівської обласної ради Ірина Гримак прозвітувала перед депутатами про свою діяльність у 2021 та 2022 році. Після обговорення депутати визнали роботу Ірини Гримак незадовільною. Третина народних обранців ініціювала процедуру дострокового припинення повноважень голови облради. Рішення ухвалили на таємному голосуванні. У ньому взяли участь 49 людей. Усього Львівська обласна рада налічує 80 депутатів.

"Рішення прийнято: визнати роботу голови Львівської облдержадміністрації незадовільною, а також достроково припинити її повноваження. Кількість голосів за — 48, проти — 1", — оголосила депутатка Ірина Супрун.

Після голосування Ірина Гримак звернулася до мешканців Львівщини:

"Я б хотіла звернутися до громади Львівщини з великими словами подяки за те, що я є частиною тієї рушійної сили, яка завжди про Україну, про українське, про українство, про честь, гідність та народ. Мені приємно, що я є частина того суспільства, яка завжди стояла форпостом на всіх починаннях, всіх тих діях, які захищали нашу державу, наш край, культуру та традиції і відстоювали наше майбутнє. Дякую громаді Львівщини, що довірила бути поруч і творити новітню історію Львівської області і звичайно частини нашої країни".

Також ексочільниці Львівської облради подякував Максим Козицький.

"Дякую за роботу голові Львівської обласної ради Ірині Гримак – і в час пандемії коронавірусу, і в час повномасштабної війни. Багато чого вдалось реалізувати спільними зусиллями для громади Львівщини! Вірю, що вам багато чого ще вдасться у майбутньому", — каже начальник Львівської ОВА.

Ірина Гримак очолювала Львівську обласну раду з 1 грудня 2020 року. До цього з січня 2015 року по липень 2019 року працювала заступницею голови Львівської обласної державної адміністрації. Тоді головою ЛОДА був Олег Синютка. Після того, як президент призначив головою ЛОДА Маркіяна Мальського, той видав розпорядження про звільнення Ірини Гримак. До цього — з 2013 Ірина Гримак працювала головою Залізничної райадміністрації.

Також з 2000 року Ірина Гримак працювала в міському управлінні земельних ресурсів та заступницею голови з питань житлово-комунального господарства Шевченківської райадміністрації у Львові.

Читайте також

У Львові представили нового військового прокурора

На початок