Голову Кіровоградської облдержадміністрації підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1,8 млн гривень

Голову Кіровоградської облдержадміністрації підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1,8 млн гривень

Голову Кіровоградської облдержадміністрації підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1,8 млн гривень
.

Голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1,8 млн гривень. Цю інформацію підтвердила речниця Управління СБУ в Кіровоградській області Марина Яковенко.

Спецслужби задокументували отримання посередником першої частини хабаря у розмірі 100 тисяч гривень у червні 2020 року. Керівника обласної адміністрації разом з ще одним посадовцем з облдержадміністрації затримали під час передачі другої частини у сумі 250 тисяч гривень.

СБУ викрила голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня на хабарі 1,8 млн гривень

СБУ викрила голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня на хабарі 1,8 млн гривень

За версією досудового слідства Андрій Балонь вимагав гроші від регіонального представництва державного органу в області.

Сьогодні затриманим мають оголосити підозру, – розповіла Суспільному керівниця прес-служби Національного антикорупційного бюро України Оксана Мітніцька. "Можемо підтвердити, що двох посадовців однієї з обласних адміністрацій фактично викрито "на гарячому". Слідство встановило, що ці дві людини запропонували одному з органів влади в області, щоб той надавав їм неправомірну вигоду в обмін на те, щоб йому не створювали перешкод у його роботі. Йшлося про суму 1 мільйон 800 тисяч гривень і ця сума мала передаватися частинами".

Адвокат Андрія Балоня Костянтин Фомічов у телефонній розмові з журналісткою Суспільного відмовився озвучити позицію затриманого і коментувати ситуацію.

Фото: Служби безпеки України.

Що відомо

  • Антикорупційне бюро проводило обшук у приміщенні облдержадміністрації
  • На засіданні Уряду погодили звільнення голови Кіровоградської облдержадміністрації. Андрій Балонь сказав, що йому про це рішення нічого не відомо
  • 20 жовтня 2019 року призначення Андрія Балоня на посаду голови Кіровоградської адміністрації погодив Кабінет міністрів за поданням президента Володимира Зеленського. Як очільника обласної адміністрації Андрія Балоня представили 11 листопада. Тоді Андрій Балонь сказав про напрямки своєї роботи так: "Створення нового іміджу області через реальні кроки і капіталізацію: нові інвестиції в область, створення робочих місць, збільшення середнього рівня зарплати, покращення якості життя за такими критеріями – це здоров’я населення, продовжуваність життя, народжуваність, якість води. У мене є візія, у мене є підібрані кандидати, і я сподіваюся на підтримку офісу Президента, і ми дуже швидко це втілимо в життя".
  • До призначення на посаду голови Кіровоградської адміністрації Андрій Балонь працював заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації з 2017 року по серпень 2019 року
  • Народився 1982 року в місті Стебник Львівської області
На початок