На Дніпропетровщині з початку літа на водоймах загинуло 10 людей: де і як можна купатися

На Дніпропетровщині з початку літа на водоймах загинуло 10 людей: де і як можна купатися

На Дніпропетровщині з початку літа на водоймах загинуло 10 людей: де і як можна купатися
. Фото: Суспільне. Дніпро

З 1 червня в Дніпропетровській області сталося 10 нещасних випадків на воді: загинуло восьмеро дорослих і двоє дітей. Про це 25 червня в ефірі програми «Тема дня» «Українського радіо UA Дніпро» повідомив провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування ГУ ДСНС в області Сергій Качан.

Останній нещасний випадок стався 23 червня у Дніпрі, на Ломівському каналі. Чоловік пішов купатися та зник під водою. Тіло загиблого водолази ДСНС знайшли на відстані 20 метрів від берега, на глибині 6 метрів.

«Усі нещасні випадки, що призвели до загибелі людей на воді, трапилися на необладнаних місцях для купання», – сказав Сергій Качан.

Пляж у Дніпрі (ілюстраційне фото)
Пляж у Дніпрі (ілюстраційне фото). Фото: Суспільне. Дніпро

За його словами, в області дозволено купатися на 17 пляжах, з них 9 - міських комунальних, 7 - баз відпочинку, 1 - дитячий оздоровчий табір. Вони обладнані рятувальними постами й медичними пунктами.

Рятувальник каже, що основні причини загибелі людей на воді – це нехтування правилами безпеки та купання в нетверезому стані.

«Краще не купатися у воді, яка має температуру, нижчу 20 градусів, та перебувати в ній більш як 15 хвилин. Довге перебування у холодній воді може призвести до переохолодження і виникнення судом", – зазначив Сергій Качан.

Відомо

  • Міністерство охорони здоров’я не радить відвідувати пляжі під час карантину людям, старшим 60 років, та рекомендує відпочивальникам дотримуватися дистанції у два метри.
  • За даними департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на Дніпропетровщині відкрили 7 офіційних пляжів та зон відпочинку – у Дніпрі, Кам’янському, Нікополі, Павлограді, Зеленодольську.

Авторка – Мальвіна Карпенко

Читайте також

У Дніпрі працюють три офіційні пляжі (репортаж)

На початок