Військові РФ змушують людей з окупованої Херсонщини "евакуюватись" до Росії

Військові РФ змушують людей з окупованої Херсонщини "евакуюватись" до Росії

Військові РФ змушують людей з окупованої Херсонщини "евакуюватись" до Росії
. На причалі херсонського річкового порту стоять люди, які погодилися виїхати на ліворежжя, 28 жовтня 2022 року. Фото: Юрій Соболевський/Telegram

На лівобережжі Херсонщини складна ситуація, військові РФ намагаються "вислати" місцевих жителів до Росії. Про це в марафоні "Єдині новини" заявив пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

"Навіть йдеться про примусову евакуацію до Краснодарського краю. Окупанти розвішують зараз повідомлення. Шукають не лояльних до них людей і намагаються примусити до співпраці", — каже Плетенчук.

За його словами, на тимчасово окупованій території області тривають посилені поліцейські заходи. А мати телефон — небезпечно для життя.

"Ситуація там вкладається в одне формулювання правове свавілля", — сказав пресофіцер.

Також він розповів, що Сил оборони постійно працюють по цілях на лівому березі. Їх вишукують, і це вдається, каже Плетенчук. Так в ніч на 5 квітня українські військові знищили чергову артилерійську установку "Нона", а в ніч на 4 квітня — гаубицю. Робота триває, сказав пресофіцер.

Що відомо

  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прокуратура Херсонської області відкрила 48 справ щодо незаконного переміщення людей у межах області та депортацію за межі країни.
  • За даними прокуратури, станом на 2 січня у полоні залишаються 474 людини, яких викрали російські військові на Херсонщині.
  • За даними громадської організації "КримSOS" станом на 2 січня 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень російськими окупантами. І це не повні дані, заявив в ефірі регіонального марафону "Суспільне спротив" голова правління ГО "КримSOS" Олексій Тільненко.

Читайте також

Оздоровлення дітей чи депортація: куди росіяни вивозять школярів з Херсонщини

Примусова "евакуація" до РФ — що робити жителям Херсонщини, у випадку незаконного вивезення росіянами

У Великій Кардашинці на Херсонщині військові РФ заборонили в'їзд-виїзд та посилено перевіряють документи

Оздоровлення дітей чи депортація: куди росіяни вивозять школярів з Херсонщини

У Херсоні дерусифікують близько 100 вулиць

Обстріли Херсонщини, заборона в'їзду та відвідування кладовищ. 406 день війни: хроніка подій в області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок