Херсон та правобережжя під обстрілами. Війська РФ б'ють керованими авіабомбами

Херсон та правобережжя під обстрілами. Війська РФ б'ють керованими авіабомбами

Ексклюзивно
Херсон та правобережжя під обстрілами. Війська РФ б'ють керованими авіабомбами
. Зруйнований після російських обстрілів будинок у Янтарному, 13 січня 2023 року Фото: Григорій Шматко/Суспільне Херсон

Військові РФ продовжують обстрілювати Херсон та інші населені пункти звільненого правобережжя області. За даними МВА минулої доби російські військові сім разів обстріляли територію Херсонської територіальної громади. У Херсоні під вогнем були селище Антонівка та мікрорайон Острів. Поранених і загиблих в громаді немає. Загалом правобережжя області військові РФ обстріляли 20 разів, випустили 131 снаряд. Одна людина загинула.

Як повідомив Суспільному голова пресофісу ОВА Толоконніков, інтенсивність обстрілів зменшилася, але російські військові використовують авіацію та керовані авіабомби. Їх скидають на населені пункти вздовж лінії розмежування.

"Перш за все вони б’ють по електропідстанціях, по лініях електропередач, по котельнях. Руйнують різні інфраструктурні об’єкти. На вихідних вони обстріляли у Бериславському районі лінію електропередач і внаслідок цього було відключення електромережі", розповів Толоконніков.

За даними керівниці об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталії Гуменюк, ситуація на Херсонському напрямку складна, але контрольована Збройними Силами України. За її словами, обстріли правобережжя це постійний засіб терору мирного населення.

"Ми продовжуємо роботу із зачищення лівого берега, 30 кілометрової смуги, щоб відтіснити ворога якомога далі. Щоб він не міг там розташовувати свої позиції. Але вони використовують тактику переховування за мирним населенням. В тому числі обстрілюючи і мирне населення, як це було минулої доби з Олешками. Коли виїжджали за населений пункт, обстрілювали з міномета, а потім поверталися і розповідали, що це зробили сили оборони України. Ми продовжуємо свою бойову роботу. Поки що дорозвідуємо ті результати, які нам вдалося досягнути. Хоча знаємо, що з одиниць російської техніки, знищеної минулої доби це артилерійська установка і 5 одиниць авто бронетехніки",повідомила Гуменюк.

На Херсонському напрямку армія РФ активних дій не вела, військові удосконалюють оборонні рубежі та позиції, повідомив у ранковому зведенні Речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Що відомо

  • Вдень 3 квітня російські війська обстріляла лікарню в Херсоні. Пошкоджені понад два десятки вікон та паркан навколо закладу.
  • Впродовж доби 2 квітня російська армія 20 разів обстріляла Херсонщину, випустила по звільненій території 131 снаряд. Загинула 75-річна жінка.
  • Російська армія протягом 2 квітня обстріляла понад 30 населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення. На Херсонщині під ударами опинились Золота Балка, Томарине, Козацьке, Іванівка, Зеленівка, Комишани, Білозерка та Херсон.

Читайте також

На Херсонщині у Бериславській громаді чоловік загинув, підірвавшись на російській міні

На лівобережжі Херсонщини Сили оборони знищили дві російські артилерійські установки та чотири одиниці автобронетехніки

З моря атакували керованими авіаційними бомбами. Гуменюк про зміну тактики РФ на Херсонському напрямку

Російські військові обмежують пересування жителів окупованої Херсонщини, які не отримали паспорт РФ

Атаки авіабомбами, колаборанти готуються до "виборів". 404 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок