У Резиденції молоді в Чернівцях збирають книги для пошкодженої бібліотеки у Херсоні

У Резиденції молоді в Чернівцях збирають книги для пошкодженої бібліотеки у Херсоні

У Резиденції молоді в Чернівцях збирають книги для пошкодженої бібліотеки у Херсоні
. Херсон, закриті плівкою збережені фонди в бібіліотеці ім.О.Гончара, 26 січня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

У Резиденції молоді в Чернівцях громадська організація "ФРІ" збирає книги та гроші на купівлю літератури. Видання потім передадуть до Херсонської наукової бібліотеки імені Гончара, яку торік російські військові пошкодили під час обстрілів. Збір триватиме до 9 квітня.

Про це Суспільному розповіла організаторка збору Надія Рогуцька.

Для бібліотеки збирають фантастику, художню, історичну та дитячу літературу. Це мають бути книги у гарному стані, українською чи англійською мовами. За словами Рогуцької, поки принесли небагато книг.

"Це переважно художня література. Також збираємо гроші, щоб самостійно купити книги, яких може не вистачати. Вже зібрали майже дві тисячі гривень", – каже організаторка.

У листопаді 2022 року вікна Херсонської бібліотеки вибило вибуховою хвилею — їх закривали панелями. Російські військові грабували бібліотеку й вилучали видання з фондів. Також у бібліотеці розбиті меблі та немає техніки, повідомляє Суспільне Херсон.

"Хочемо допомогти людям, бо вони пережили окупацію. Бібліотека сильно понищена. Росіяни прострілювали книги, спалювали їх. Люди потребують книг".

Книги можна приносити до Резиденції молоді на вулиці Головна, 41. Молцентр працює щодня з 11:00 до 19:00.

Що відомо

  • У будівлі Херсонської обласної бібліотеки імені Олеся Гончара від вибухової хвилі вибиті вікна. Військові РФ ймовірно цілили у найвищий в області флагшток, розташований поруч, розповів Суспільному виконувач обов'язків інженера. Це сталося 19 листопада, близько 11:00.
  • Плануючи відступ з Херсона, російські війська вивозили не тільки техніку, а й культурні цінності. 12 листопада Херсонська міська рада у Telegram повідомила, що окупанти пограбували Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олеся Гончара, зокрема вивезли дореволюційні видання.

Читати також

Ремонт дверей у Чернівцях: чи це можна вважати реставрацією та чи завжди треба замінити двері на нові

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок