Майже 90 закладів прикордонних громад Чернігівщини зможуть відновити очне навчання

Майже 90 закладів прикордонних громад Чернігівщини зможуть відновити очне навчання

Майже 90 закладів прикордонних громад Чернігівщини зможуть відновити очне навчання
. ФОТО: Gettyimages (ілюстративне)

На Чернігівщині 88 закладів зможуть відновити очне навчання завдяки рішенню ради оборони області, яка 30 березня вдвічі зменшила відстань від російського кордону де можна проводити офлайн навчання. Тепер за парти зможуть сісти учні в школах за 20 кілометровою зоною від російського кордону. Про це у коментарі Суспільному повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Юрій Музика.

Загалом у зону скорочення потрапили 42 дитячі садки, 68 шкіл та 12 закладів позашкільної освіти, це понад 16 тисяч учнів.

"Враховуючи, що в цих 122 закладах, які підпадають під це рішення, є 88 укриттів, то фактично 88 закладів, там де є укриття, матимуть можливість проводити офлайн навчання, або змішане. В решті закладів зберігатиметься виключно онлайн навчання, поки не будуть облаштовані укриття", — сказав Музика.

Це заклади освіти в 14 громадах області. Це Корюківський, Новгород-Сіверський та Чернігівський райони.

У Семенівській громаді із 13 шкіл лише дві, із сіл Жадове та Чорний Ріг, виходять за межі 20 кілометрів від російського кордону. Про це Суспільному повідомила начальниця відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Олени Кресс. Але, за її словами, це не означає, що у цих закладах одразу відновлять очне навчання.

"Це ж має бути опитування батьків, а раптом хтось буде боятися відпустити дитину до школи на навчання. Перед виходом на очне навчання ввесь колектив має пройти ПЛР-тестування. Відновлення харчування, фінансування є, але треба провести процедури".

Щодо громад, які межують з Білоруссю, там рішення щодо можливого змішаного формату проведення уроків прийматиме орган місцевого самоврядування спільно з батьківським та педколективами.

Читайте також

Зеленський відвідав Чернігівщину у річницю її визволення та передав побажання Путіну

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок