Майор Холодний, який збив машиною трьох курсанток, проведе 6 років за ґратами

Майор Холодний, який збив машиною трьох курсанток, проведе 6 років за ґратами

Доповнено
Майор Холодний, який збив машиною трьох курсанток, проведе 6 років за ґратами
Обвинувачений Володимир Холодний у залі суду. Фото: "Судовий репортер"

Шевченківський райсуд Києва 3 квітня виніс вирок щодо майора Української військово-медичної академії Володимира Холодного, який напідпитку машиною збив трьох першокурсниць. Чоловіка визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило потерпілим тяжкі тілесні ушкодження. Він проведе за ґратами шість років.

Про це повідомляє "Судовий репортер". Адвокат обвинуваченого у коментарі Суспільному підтвердив вирок. Сторона захисту ще визначається, чи подавати апеляцію.

Крім ув’язнення, суд заборонив майору на 3 роки керувати транспортними засобами. Змінився і запобіжний захід — суд ухвалив взяти обвинуваченого під варту.

Також задоволено позов військового госпіталю про стягнення з Володимира Холодного 249 тисяч гривень на лікування потерпілих. Унаслідок дій майора у двох дівчат ампутували по одній нозі, у третьої були переломи ніг.

Раніше адвокат у суді повідомляв, що за останні два роки Холодний не міг влаштуватися на роботу і не мав жодного доходу, щоб допомагати потерпілим. Захисник запевнив, що майор визнає провину в повному обсязі.

Сторона звинувачення вимагала для підсудного максимального покарання — 8 років увʼязнення. На думку прокурора, м'яке покарання для Холодного негативно вплине на ставлення інших водіїв до правил дорожнього руху.

Що відомо про аварію за участі майора Української військово-медичної академії

Трагедія сталася 25 серпня 2020 року. Майор наїхав на дівчат, які стояли на ґанку, чекаючи на свою свою першу військову форму. У прокуратурі Києва підтвердили, що чоловік, котрий на території військового коледжу на вулиці Зоологічній збив трьох курсанток, перебував у нетверезому стані. За фактом ДТП відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України.

Читайте також

Масштабне ДТП на Житомирській трасі: зіткнулись автобус та 9 авто

На початок