Футбол: чемпіонат світу-2023 серед жінок
Футбол: чемпіонат світу-2023 серед жінок
"Непрактичні під час менструації". Жіноча збірна Англії внесе корективи у домашній комплект форми перед стартом ЧС-2023

"Непрактичні під час менструації". Жіноча збірна Англії внесе корективи у домашній комплект форми перед стартом ЧС-2023

"Непрактичні під час менструації". Жіноча збірна Англії внесе корективи у домашній комплект форми перед стартом ЧС-2023
. AP Photo/Rui Vieira

На такий крок Футбольна асоціація пішла через вимоги гравчинь збірної.

Жіноча збірна Англії внесе корективи у домашній комплект форми перед стартом чемпіонату світу-2023. Про це повідомила Футбольна асоціація (FA).

Англія є чинним чемпіоном Європи та учасником чемпіонату світу з футбол. Домашні матчі жіноча збірна, як і чоловіча, проводить у білій формі.

Комплект форми для чоловічої збірної Англії залишиться незмінним на наступні матчі відбору чемпіонату Європи-2024. Проте жіноча форма зазнає змін.

Що сталося?

Футбольна асоціація Англії повідомила, що жіноча збірна не використовуватиме у своїй формі білі шорти. Їх замінять на синій колір.

Причину такого рішення організація не назвала. Однак форвардка збірної Англії Бет Мід ще у 2022 році заявила, що команда проводить перемовини з виробником офіційного екіпірування про потенційну зміну, оскільки білі шорти "непрактичні під час менструації".

Збірна Англії використовуватиме сині шорти як для домашнього варіанту форми, так і для виїзного. Вперше гравчині зіграють у комплекті із синіми шортами у товариських матчах проти Бразилії та Австралії, які відбудуться у квітні.

Після товариських матчів жіноча збірна Англії зіграє на чемпіонаті світу-2023. Мундіаль пройде з 20 липня по 20 серпня в Австралії та Новій Зеландії, де команда зіграє на груповому етапі проти Гаїті, Данії та Китаю.

Читайте також: Визначилися всі учасниці жіночого чемпіонату світу з футболу: повний список груп ЧС-2023

Випадок збірної Англії не перший, коли спортсменки відмовляються від білих шортів у своїй формі. Раніше на такий крок пішли жіночі команди "Манчестер Сіті" та "Вест Бромвіча", які почали використовувати темно-сині та бордові шорти відповідно. Жіноча збірна Ірландії з регбі у березні 2022 року також оголосила про перехід на темно-сині шорти. Водночас організатори Вімблдону, Асоціації лаун-тенісу (LTA), послабили дрес-код для тенісисток на цьогорічному турнірі, дозволивши спортсменкам носити темні шорти.

Що відомо про збірну Англії

  • Жіноча збірна Англії наразі посідає четверте місце в рейтингу збірних ФІФА.
  • Англія кваліфікувалась на ЧС-2023, посівше перше місце у своїй відбірковій групі: у 10 матчах "Левиці" здобуло максимальну кількість перемог з різницею м'ячів 80-0.
  • Найкращий результат збірної Англії на жіночих чемпіонатах світу - "бронза" у 2015 році.
  • У 2022 році Англія вперше у історії виграла жіночий чемпіонат Європи, здолавши у фіналі Німеччину з рахунком 2:1.
Читайте також: Президент Канадської футбольної асоціації подав у відставку через скандал щодо фінансування збірних: що сталося
На початок