Вибухова хвиля сягнула півтора кілометра: на Херсонщині сапери знищили авіабомбу

Вибухова хвиля сягнула півтора кілометра: на Херсонщині сапери знищили авіабомбу

Вибухова хвиля сягнула півтора кілометра: на Херсонщині сапери знищили авіабомбу
. Фото: Державна спецслужба транспорту/Facebook

Сапери Державної спеціальної служби транспорту знешкодили авіаційну бомбу ФАБ-500, яка протягом тривалого часу лежала у хліві одного з населених пунктів Херсонської області. До групи піротехніків полковника Сергія Кошеля звернулись за допомогою місцеві жителі. Про це йдеться на офіційній сторінці служби у Facebook.

"Команда саперів вивезла вибухонебезпечний предмет у безпечне для людей місце, за межі населеного пункту і знищили. Вирва, яка утворилася у ході підриву — в радіусі 18, 5 м та завглибшки 6 м. Вибухова хвиля сягнула до 1,5 км. Важко, навіть, уявити які негативні наслідки могли бути у разі її вибуху в населеному пункті", — повідомили у Держспецтрансслужбі.

Також зазначається, що під час обстеження деокупованої Херсонщини інженерно-саперна група щодня знаходить понад пів сотні вибухонебезпечних предметів різного виду і калібру. Більша частина з них – міни-"сюрпризи" і "пастки".

В першу чергу піротехніки обстежують об’єкти критичної та транспортної інфраструктури, адмінбудівлі та приватні господарства. Після чого – розміновують сільськогосподарські угіддя, йдеться в повідомленні.

Що відомо

  • Російські військові впродовж 31 березня 54 рази били по Херсонщині з авіації, "Градів" та артилерії, застосували 439 снарядів.
  • Під обстріл потрапили люди, які намагались доправитись у Херсон на човні. Вони пливли з дач на лівому березі. Двоє людей поранені.
  • У селі Посад-Покровське на російській міні підірвалися троє енергетиків. Вони працювали над відновленням електромереж. Двоє чоловіків загинули, один — поранений.

Читайте також

"Впевненості армія РФ не має ні у своїх командирах, ні у власних силах". Гуменюк про ситуацію на Херсонщині

Скільки потрібно часу саперам, щоб розмінувати поля на деокупованих територіях Херсонщини

Обстріли Херсона, загиблі від мін, суди над колаборантами. 402 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок