"Найближчий контрнаступ і отримання бойових літаків будуть розділені в часі" — Резніков в Одесі

"Найближчий контрнаступ і отримання бойових літаків будуть розділені в часі" — Резніков в Одесі

"Найближчий контрнаступ і отримання бойових літаків будуть розділені в часі" — Резніков в Одесі
. Міністр Оборони України Олексій Резніков в Одесі. 14 березня. Фото: Суспільне Одеса

Отримання Україною сучасного бойового літака четвертого покоління — це питання часу. Про це 29 березня під час брифінгу в Media Center Ukraine — Odesa сказав міністр оборони України Олексій Резніков, повідомила кореспондентка Суспільного.

За словами міністра, найближчий контрнаступ і отримання винищувачів будуть розділені в часі. Для контрнаступу важливо панувати в повітрі, але Україна буде виходити з тих ресурсів, які є на сьогодні.

"Звісно, для контрнаступу завжди краще мати ще і можливість панувати в повітрі. Це дуже важливо. Але ми будемо виходити з тих ресурсів і тих реалій, які сьогодні є, і ми будемо використовувати наявність тої зброї, яка є у нас як спадок радянської доби, і одночасно тої зброї, яку ми отримали і продовжуємо отримувати від наших партнерів", — сказав міністр.

Олексій Резніков додав, що українські пілоти і інженери, які будуть обслуговувати літаки, повинні спершу пройти підготовку.

"Ми розуміємо абсолютно, що отримання нами сучасного бойового літака четвертого покоління — це питання часу. Я в цьому не маю жодного сумніву, ми будемо їх мати. Але це забере час на підготовку", — сказав міністр.

Резніков не підтвердив інформацію про передачу Україні літаків Mirage 2000.

"Поки що не можу підтвердити, що Міражі передані Україні або сьогодні ми їх опановуємо", — сказав міністр.

Міністр оборони Хорватії Маріо Баножич, який також був присутній н брифінгу, повідомив, що Хорватія найближчим часом може передати Україні вертольоти Мі-8.

"Хорватський уряд з самого початку підтримує Україну фінансово, технічно, матеріально, надає політичну підтримку. Одним із кроків такої політичної підтримки є рішення, яке зараз у процесі розгляду нашим урядом, і один із пунктів рішення — вертольоти. Я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо завершити передачу", — сказав Маріо Баножич.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок